DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Rali

WRC: Három állandó versenyző a Hyundainál

A dél-koreai autómárka tavaly raliról ralira cserélgette versenyzőit, idén erről leszoknak, és három autóval, három állandó pilótával teljesítik a világbajnokságot.

A Hyundai tavaly tért vissza a WRC-be, hol kettő, hol három autót indított, közülük azonban csak egyetlen legénysége maradt változatlan: egyedül Thierry Neuville teljesítette mind a 13 fordulót. A többi autóban Dani Sordo, Juho Hanninen és Hayden Paddon fejenként hat, Chris Atkinson és Bryan Bouffier két-két alkalommal kapott lehetőséget.

A Hyundai idén abbahagyja a versenyenkénti cserélgetést, és három állandó versenyzővel teljesíti a szezont, legalábbis a második állomástól, a Svéd Ralitól fogva. Thierry Neuville, Dani Sordo és az új-zélandi Hayden Paddon alkotja a triót, utóbbi csatlakozik a többiekhez Svédországban.



„Amint tavaly is láttuk, három autó a versenyeken nagyon pozitív dolog, és segít minket, hogy gyorsabban fejleszthessük a Hyundai i20 WRC-t” – mondta Michel Nandan csapatfőnök. „Azt hiszem, jó felállásunk lesz Svédországban. Habár a versenyzőink nem a specialistái annak a felületnek, bebizonyították, hogy stabilan tudnak teljesíteni Svédországban, és biztos vagyok benne, hogy fogunk látni tőlük pár érdekes teljesítményt. Thierry és Dani decemberben teszteltek, ami segítette őket, hogy megbízható beállításokat találjanak.”

A visszatérő márka első szezonja remekül sikerült, mivel Németországban Neuville és Sordo jóvoltából kettős győzelmet arattak, egyedül ők tudtak ralit nyerni a domináns Volkswagen mellett. Neuville, aki még két alkalommal állt dobogóra, hatodik lett az összetettben, a gyártók bajnokságában a negyedik helyre értek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: