DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Nyereményjáték

Hogyan válasszunk a kerékpározáshoz megfelelő öltözéket?

Lehet spéci öltözék nélkül is tekerni, viszont aki elkezdi komolyabban venni ezt a mozgásformát, annak inkább előbb, mint utóbb érdemes lesz beszereznie néhány alapvető ruhadarabot és kiegészítőt.

Hogy miért? Természetesen a saját jól felfogott érdekében. Ugyanis a mai fejlett technológia már előállított olyan cipőt, amivel könnyebben tudjuk tekerni a bicajt, de a kifejezetten biciklis nadrág beszerzése is megfontolandó. Érzékeny szeműeknek, allergiásoknak a szemüveg viselése is több, mint ajánlott. Számtalan elképesztő és praktikus darab áll rendelkezésre, amikkel még komfortosabbá tudjuk tenni a tekeréseket!



 

Mindent a szemnek

Bicajozás közben az egyik legfontosabb, hogy jól lássuk az utat, amin haladunk. Évszaktól függetlenül a levegőben lévő porszemcsék, bogarak könnyebben bejutnak a szembe, ami elég kellemetlen érzés. Ráadásul le is lassít, amíg megpróbáljuk onnan kidörzsölni. A továbbiakban pedig biztos, hogy hunyorogni fogunk, hogy elkerüljük az ilyen helyzeteket. 

Az ellenszél is sokak szemét irritálja, könnyen begyullad, bepirosodik. Ezt elkerülendő nem a cangázásról kell lemondani, hanem be kell szerezni egy szemüveget. Érdemes törés és karcálló modellt választani. A szemüveg választáshoz szükség lesz a bukósisakra is, mert nem mindig kompatibilisek egymással.



 

Nadrág, ami védi a popsit

Vannak olyan nyergek, amik igyekeznek a legnagyobb kényelmet biztosítani tekerés közben, ám azzal nem árt tisztában lenni, hogy 30-50 és még több kilométer megtétele után már semmilyen nyereg nem lesz komfortos. 

Ezt a problémát hidalja át a kerékpáros nadrág. Köszönjük a nagyobb biciklis versenyek korábbi résztvevőinek, hogy elkezdtek a tervezők ennek a megoldásán gondolkodni. A nadrágokat úgy alakították ki, hogy az ülepüknél egy piskóta alakú szivacs vagy szivacs és gél van belevarrva. Nyilván a géles megoldás drágább, de nem is feltétlenül van rá szükség, hiszen a szivacs is kellően bírja a strapát, kilapulás nélkül, akár 150 km-en át.

Választhatunk kantáros vagy kantár nélküli modellt, illetve az évszakhoz illő lezserebb, vagy szélálló, esőálló fajtákat. A Kerékpárwebshop.eu bringás ruházatai és kiegészítői megfelelnek minden elvárásnak!



 



 

Stoplis vagy sima cipő?

A kerékpáros cipőknek keményebb a talpuk, ezért nem fogja a pedál egy idő után “nyomni” a lábunkat, így hatékonyabban tudjuk vele hajtani a cangát, mert nem vész el az energia. A talprész ezen felül vagy sima, vagy stoplis. Nem jobb egyik a másiknál, hanem itt is előjön a nagy kérdés, hogy milyen jellegű bicajozáshoz kell a lábbeli, és aszerint érdemes választani. Mivel a márkák közti számozás ugyanúgy eltérő lehet, mint az utcai cipők esetében, ezért érdemes inkább személyesen vásárolni. 



 

A kesztyű

Egy esetleges borulásnál nagyon jól jön, ha nem a kezünk sérül, mert van rajta kesztyű. De azért is praktikus használni, mert stabilabban tudjuk tartani a kormányt, és kevésbé fognak zsibbadni az ujjaink is.

A kerékpározáshoz fejlesztett öltözékek megkönnyítik a bicajozást, hogy csak az élményre kelljen koncentrálnunk!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: