DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Nyereményjáték

Titeket is kínoz a baba foga?

Amikor már épp kezdenétek belerázódni a kisbabás létbe, túl vagytok az első pár héten, a szoptatás kezdeti nehézségein, és kezdenétek hátradőlni, akkor egyszer csak ismét megváltozik valami, és a babátok újabb tüneteket és viselkedésformákat produkál.

Az első gyermekes szülők ilyenkor talán kicsit megriadnak, ahol viszont a sokadik baba érkezett a családba, ők bizony tudják, hogy a fogzás időszaka veszi kezdetét, ami felülír minden addig megszokott mintát és napirendet.

De vajon hogyan tudjuk időben felismerni, hogy babánk a fogzás gyötrelmein megy keresztül, és hogyan segíthetünk rajta? Szerencsére akad jó pár intő jel, és persze némi enyhítő segítség is!



 

Honnan tudod, hogy a babád fogzik?

Szerencsére nem olyan nehéz felismerni, sőt tenni is viszonylag könnyű ellene, derült ki, ahogy a NiKiCa Bababolt fogzást támogató termékeiről beszélgettünk.

Ha a babád viselkedése tízhetes kora környékén egyszer csak megváltozik, akkor gyanús, hogy kezdenek kibújni az első fogacskák.

  1. Többet nyáladzik?

  2. Jelent meg az arcán, állán kiütés?

  3. Próbál raharapni mindenre, ami csak a szája ügyébe kerül?

  4. Nyűgösködik?

  5. Kevesebbet eszik?

  6. Hasmenése van?

  7. Kicsit magasabb a testhőmérséklete?

  8. Gyakran kap a füléhez?

  9. Arcát dörzsöli?

Ha ezek közül több kérdésre is igennel tudsz válaszolni, akkor minden bizonnyal a fogtündér jár nálatok!



 



 

Hogy tudsz a babádnak segíteni?

Jóllehet ez egy olyan időszak, amin egyszerűen muszáj átesni, azért akad pár dolog, amivel tudsz a babádnak segíteni! Mutatjuk is!

  1. A nyálkendő csodákra képes, így legalább nem kell félóránként átöltözéssel kínozni a gyermeked, hiszen az édes mintás nyálkendők felfogják a megnövekedett nyálmennyiséget.

  2. A hűtött rágókák segítenek a babádnak, hiszen nemcsak hűtik a fogínyt, hanem a harapdálással enyhül a kínzó fájdalom, és a fogak is hamarabb utat tudnak törni maguknak.

  3. Fogzáskönnyítő gél bemasszírozásával nemcsak a fájdalmat csillapítod, de a masszírozó mozgással is segítesz is a babádnak.

Látod, azért akad pár dolog, amivel könnyebbé teheted a fogzás időszakát. Szerezd be időben a fogzáshoz szükséges termékeket a NiKiCa Bababolt kínálatából!



 

Minden elmúlik!

Örök mondás ez, amely a kisgyermekes szülőket rengeteg nehéz időszakon átsegít. Ha fogzik a babád, és éjjel nem hagy aludni, akkor persze arra is gondolsz, hogy nagyon sajnálod őt, de mellette gondolj arra is, hogy ez az állapot sem tart örökké. Ha a sokadik éjszakát zavarja meg a fogzás, tudd, hogy előbb-utóbb minden foga kint lesz, és újra fogsz tudni nyugodtan aludni, még ha ez most távolinak is tűnik.

Minden babás probléma egyszer véget ér, így amikor már az erőd végén járnál, gondolj bele abba, hogy már csak egy kicsit kell kibírni az igenis embert próbáló időszakból, de cserébe ott lesz neked egy tündéri, okos csemete, aki felnőve hálás lesz azért, hogy minden álmatlanul töltött éjszakán ott voltál vele, és segítetted, számíthatott rád!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: