DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Nyereményjáték

2022 legnépszerűbb trendjei a konyhát illetően

A konyhák évről évre kisebb-nagyobb változáson mennek át, ami az aktuális trendeket illeti. Rengeteget lehet inspirálódni az éppen népszerű stílusjegyekből, bútorokból, de még praktikai szempontból is remek ötletekkel találkozhatunk. Lássuk, mi trendi idén!

Mi minden változott 2022-ben?

A koronavírus nemcsak a munkavégzési, hanem az otthoni szokásokat, igényeket is jelentősen átalakította. A konyha az otthon töltött hetek, hónapok során sokkal központibb szerepet töltött be, mint azelőtt, amikor reggelente csak egy gyors ebéd csomagolására volt idő.

Az átalakult távoli munkavégzés miatt megnőtt a lakásfelújítások száma is, így a konyhák is folyamatos ráncfelvarráson esnek át. Ennek oka a tudatosabb otthoni étkezés, főzés és természetesen a több rendelkezésre álló idő.

Vágj bele a konyhafelújításba, és válassz trendi konyhabútort a KonyhaMax.hu honlapjáról!

Stílusjegyeket illetően a modern, egyszerű stílust és a főleg hideg színeket a mediterrán, hagyományos konyhák váltották fel. Anyaghasználat tekintetében ismét hódítanak a természetes anyagok, kimondottan a fa. A gránit vagy márvány népszerűsége némileg visszaszorult, így elmondható, hogy a meleg színek és természetes konyhabútorok hódítanak majd 2022-ben.



 



 

Színes vagy fekete-fehér?

Az utóbbi évek során egyre gyakrabban láthattunk különböző, nem megszokott színekben pompázó szekrénysorokat. Ez főleg azért is alakult így, mert a konyha egyre jobban a saját ízléshez és stílushoz van alakítva. Így a megszokott fehér bútorokat felváltják a melegebb árnyalatok, fából készült, festett elemek.

Kiegészítőket tekintve tapasztalhattuk, hogy a réz hódított éveken át a csaptelepektől elkezdve egészen az evőeszközökig. Ez némileg megváltozik 2022-ben és előtérbe kerülnek a fekete színű kiegészítők. Legnagyobb előnye ennek a színnek, hogy bátran választhatunk harsányabb, színesebb falszínt és bútorokat is, hiszen mindenhez megy. Kísérletezzünk fekete színű mosogatótálcával, de akár az ablakkeretet is átfesthetjük, amely remekül kiemel egy világos árnyalatú konyhát.



 

Előtérben a konyhaszigetek

Amikor túl nagy hely áll rendelkezésre egy konyhában, gondot okozhat a hely maximális kihasználása. Ilyen esetben remek ötlet lehet akár két nagy konyhasziget beépítése, amely idén különösen trendi a konyhabútorok világában.

Az egyik sziget kiválóan alkalmas lehet a főzés előkészületeire, így akár a csapot is elhelyezhetjük benne. Így nem kell több métert megtenni a gyümölcsök, zöldségek megmosása, pucolása után, hanem egy helyen minden elintézhető. 

A másik sziget pedig remekül használható közös étkezésekhez, néhány elegáns és kényelmes bárszékkel pedig igazán feldobhatjuk az összhatást! Akár egy bárpultot is beilleszthetünk a térbe, és már be is laktuk a konyhát!

Kövesd a trendeket, és szerezd be a legmenőbb konyhabútorokat a KonyhaMax.hu weboldaláról!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: