DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Nyereményjáték

Használt laptop otthoni felhasználásra?

Igazából egy használt laptop otthoni felhasználásra akkor is jó, ha az gamer vagy üzleti. De mások a szempontok, amik alapján ezeket kategorizáljuk. Mindegyiknél fontos a megbízhatóság, viszont egy általános felhasználásra szánt gép esetén sokkal fontosabb, hogy felhasználóbarát legyen. Nézzük is meg, hogy konkrétan mire gondolunk!

Mit jelent az, hogy általános otthoni felhasználásra?

Számos informatikai fogalom van, melyekkel nem biztos, hogy tisztában vagyunk. Mégis van, amit nem árt ismernünk akkor, ha épp számítógép vásárlása előtt állunk. Ilyenek például a különböző kategóriájú eszközök megnevezései is.

A játékokhoz gamer, munkához üzleti, otthoni használathoz pedig otthoni felhasználásra szánt gépre van szükségünk. Persze a többi is alkalmas ez utóbbira, illetve játékokkal is otthon játszunk, valamint ott is dolgozhatunk. De egy általános otthoni használatra szánt eszköznél sokkal nagyobb hangsúlyt kap a praktikusság, mint a maximális teljesítmény. Ezeket ugyanis főleg netezésre, filmezésre, fényképek nézegetésére, e-mailezésre, kapcsolattartásra használjuk.

Egy erre a célra felkészített, kiváló használt laptop a PC Arénától például tökéletes választás. Tartós, bevált konstrukció, amit felújítva, garanciával sokkal kedvezőbb áron szerezhetünk be, mint egy új készüléket. 



 

Biztos használt laptopra van szükségem?

Vásárolhatunk új gépet is, de nem mindegy, hogy milyet. Az áruházak polcain számos csilivili készülék van, de sajnos ezeknél sokkal többet tettek a kinézet kialakításába, mint magába a hardverbe. Sajnos tartósságukat tekintve messze elmaradnak a kiváló használt laptopoktól, és a legtöbb esetben olyan konstrukciókról van szó, melyeknél nehézkes az alkatrész-utánpótlás, ha valami gond adódik.

Ezzel szemben egy használt laptop jól bevált konstrukciókat nyújt. Ha a már említett PC Arénától szerezzük be a gépünket, akkor (ha kellett) átnézték, javították és felújították, ebben biztosak lehetünk. Erről árulkodik az is, hogy még garanciát is kapunk az új szerzeményünkre.



 



 

Mitől lesz felhasználóbarát?

Már önmagában az is felhasználóbaráttá teszik ezeket a használt laptopokat, hogy megbízható és tartós konstrukciókról van szó. A legjobb világmárkák is garanciát jelentenek a minőségre.

Fontos szempont lehet, hogy magyar billentyűzettel rendelkezzenek. Vagy hogy könnyűek, könnyen hordozhatóak legyenek. Otthonunkban egy filmnézéshez vagy kapcsolattartáshoz használt laptop esetén ez is fontos szempont. Kiülnénk a teraszra, vagy napozás közben néznénk meg egy sorozatot? Közös kávézással kezdenénk a napot külföldön élő családtagjainkkal? Erre mindre lesz lehetőségünk.

Tovább bővülnek a lehetőségeink, ha levehető érintőképernyős monitorral rendelkező laptopot választunk. Ha gépelni szeretnénk, akkor leülünk az asztalhoz, és írunk. De ha elég számunkra egy érintőképernyős monitor (gyakorlatilag egy tablet), akkor lecsatlakoztatjuk, és vihetjük is.

Megéri felhasználóbarát használt laptopokban gondolkozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: