DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Nyereményjáték

Te leveses vagy?

Biztosan kaptad már meg te is ezt a kérdést, amely azt hivatott firtatni, mennyire játszik központi szerepet az étkezésedben a leves. Szinte mindenki emlékszik arra, hogy régen a családi ebédek kihagyhatatlan eleme volt a leves, sőt az iskolai menzákon is minden nap szolgáltak fel belőle.

Valahogy azonban felnőttkorra nagyon sokan “kinőnek” a levesekből, hanyagolják a gyakori fogyasztását, és inkább csak az ünnepi menük részeként találkoznak ezzel az amúgy roppant hasznos és isteni finom fogással.

Reméljük, te az üdítő kivételek közé tartozol, és rendszeresen fogyasztasz levest, de ha nem, akkor csak olvass tovább, garantáltan megjön hozzá a kedved!



 

A leves kikéri magának: ő nem unalmas!

Előre leszögezzük: a leves minden, csak nem unalmas, hiszen annyiféle alapanyagból, olyan sokféle ízvilágot képviselve készíthető el, hogy akár egy évig is lehetne minden nap más levest enni. Nem kell hozzá más, mint némi fantázia és persze némi tájékozódás, de szerencsére az internet tele van receptekkel és olyan klassz éttermekkel, akik házhoz szállítják a mennyei leveseiket.

Hogy lásd, milyen irányba indulhatsz el, összeszedtük a legfőbb levestípusokat, amelyeket a Szeged pizza leveskínálatában is megtalálhatsz.

  1. Az egyik klasszikus, ami betegség és másnaposság esetén is aranyat ér, a húsleves, ami a hús és a zöldségek ízkavalkádját adja nekünk.

  2. Nagyon gyakoriak a sűrített levesek, amelyeket akár rántással, akár tejtermékekkel is sűríthetünk, sőt, ha Graham lisztet használunk, akkor biztosan jót is teszünk vele a testünknek.

  3. A krémlevesek az utóbbi időben váltak nagyon népszerűvé. A zöldségek turmixolásával elért sűrű állagú leves tökéletes formája a zöldségfogyasztásnak, hiszen önmagával sűríted, így gyakorlatilag színtiszta zöldséget fogyasztasz.

  4. A ragulevesek gyakorlatilag egytálételnek számítanak, hiszen annyira laktatóak, hogy utána már aliga marad éhes az ember.

De a finom íz mellett van vajon egyéb haszna is a levesnek? 

Több is, mint gondolnád! Mutatjuk!



 



 

Miért ne hagyd ki a levest?

Tudományosan bizonyított tény, hogy aki levest is eszik, sokkal kevesebb kalóriát visz be a szervezetébe, hiszen a leves már annyira eltelíti, hogy a második/desszert kombóból jóval kevesebbet fog fogyasztani.

Emellett nem elhagyangolható tény, hogy segít abban, hogy a megfelelő mennyiségű folyadékhoz juthasson a szervezeted, de minden fontos tápanyagféle is megtalálható benne, amik ráadásul könnyen fel is szívódnak. Ezért aztán a Pizzafutár Szeged is mindig arra biztatja a vendégeit, hogy az egészségesebb életmód jegyében levessel kezdjék a náluk elköltött étkezéseket.



 

Adj esélyt a levesnek!

Ne hagyd, hogy a kifőzdék, a menzák fantáziátlan, sótlan, ízetlen levesei elvegyék a kedved. Állj neki kísérletezni, találd meg a számodra legfinomabb leveseket, és hidd el, a tested meg fogja hálálni a figyelmességed! Ugye ma már eszel levest te is?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: