DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Nyereményjáték

Cseresznyés smoothie, amely egy titkos csavart is tartalmaz

Egy pompás napsütéses nyári napon kint ülünk a kertben egy jó könyvvel, amit le sem tudunk tenni, mellettünk pedig egy finom frissítő arra az esetre, hogy ha megszomjaznánk. De mi a helyzet akkor, ha ez az említett ital még egészségügyi előnyökkel is járna?

Ez a kombináció inspirálta az activé FiberShake egyik turmixának a receptjét. Ennek a shake-nek a “szupersztár” összetevői a magozott friss vagy fagyasztott cseresznye, amely nemcsak ragyogó édességet kölcsönöz minden kortynak, hanem egy adag rostot is, illetve egy csomag vaníliás activé FiberShake port, ami egy magas fehérjetartalmú rost shake. 



 

Milyen egészségügyi előnyei vannak a cseresznye fogyasztásának?

A cseresznye egy olyan gyümölcs, amely az egészségre gyakorolt jótékony hatások egész listáját sorakoztatja fel. Nemcsak az ízületi gyulladásban segít, hanem a legtöbb gyulladásos betegségben is. De ugyanúgy támogat a jobb alvásban és javítja a memóriát. Ezenkívül csökkenti a szívbetegségek és a vastagbélrák kockázatát, valamint a cukorbetegek vérnyomását is.



 

Antioxidánsok tárháza

A szabadgyökök olyan vegyi anyagok, amelyek károsíthatják testünk sejtjeit. Míg ellenük már a szervezetben lévő anyagokkal is felvehetjük a harcot, az élelmiszerekből származó antioxidánsokra is támaszkodunk, hogy segítsenek a harcban.

Igaz, hogy az antioxidáns táplálékkiegészítők mindenféle csodás tulajdonsággal rendelkeznek, de mi mégis hiszünk abban, hogy ezeket olyan gyümölcsökön keresztül érdemes bejuttatni, mint például a cseresznye.



 



 

Segíthet a fogyásban?

Egy 2018-as kutatás szerint, ha csak öt napig iszunk fanyar cseresznyelevet - ezen belül konkrétan az Egyesült Államokban termesztett Montmorency cseresznyéből készült gyümölcslevet -, az megnöveli a jótékony baktériumok számát a bélflórában. Mivel a benne lévő polifenolként ismert antioxidánsok serkentik ezeknek a “kis fickóknak” a túlélését és szaporodását. 

A cseresznye tehát valóban segíthet a fogyásban. Mivel egy igazán alacsony kalóriatartalmú étel, mindössze 100 kalória található egy csésze cseresznyében. De a magas rosttartalmáról sem szabad megfeledkezni. A cseresznye fajtájától függően 1,5-3 gramm rostot tartalmazhat csészénként – oldhatót és oldhatatlant egyaránt. Az oldható rostok segítenek a testnek lassabban megemészteni az ételeket, és szabályozzák a vércukorszintet, míg az oldhatatlan társaik segítik a széklet kiürítését, ami elősegíti a salakanyagok hatékonyabb átjutását a szervezetben.



 

Mivel lehetne még kiegészíteni ezt a turmixot?

A cseresznyét párosíthatjuk még akár kelkáposztával is, mert nagyon jól kiegészítik egymást, kicsit fanyar és egy kicsit édes.

 

Erősítsük tehát az immunitásunkat ezzel a rostban gazdag cseresznyés turmixszal!

Ez a cseresznye turmix - próbáljuk kimondani ötször egymás után - nagy segítségünkre lesz tehát, ha egy kis immunerősítésre vágyunk, vagy fel kell töltenünk az izmainkat edzés után, vagy egyszerűen csak valami csodálatos ízű italra vágyunk, ami történetesen őrülten tápláló.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: