DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Nyereményjáték

Három F1-es futam, amit semmiképp se hagyj ki idén

Hamarosan véget ér a 2022-es Formula-1-es szezon, és noha a világbajnoki címek sorsa hamarosan eldől, mégis nyomós érvek szólnak amellett, hogy miért nem érdemes kihagyni a soron következő ikonikus nagydíjakat.

Rekordhosszúságú, huszonkét nagydíjat tartalmazó szezonját tapossa jelenleg az F1, amelynek már a végéhez közeledünk. Az eddigi tizenhat futamból tizenegyet is Max Verstappen nyert, ha pedig úgy érzed, az eddig látottak alapján meg tudod jósolni az előttünk álló nagydíjak eredményét, akkor azt a bet365 magyar oldalán bármikor megteheted. Egy csapat és versenyző uralma ellenére izgalmas versenyeket szolgáltatott eddig a szezon, így a soron következő állomásokat semmiképpen sem lesz érdemes kihagyni.

DPPI_00122039_294



A Szingapúri Nagydíj három év szünet után tért vissza a versenynaptárba a hétvégén. Az egyik legtechnikásabb, a verseny hossza és a magas páratartalom miatt a legkimerítőbbnek tartott futam már csak a pálya utcai jellege miatt is képes átírni az erőviszonyokat, és rendre valamilyen váratlan forgatókönyvvel szolgál. A hétvégének különleges színezetet ad, hogy a verseny sötétben, mesterséges megvilágítás mellett zajlik.

Csupán egyetlen héttel később érkezik a Japán Nagydíj, amely egy nagy múltra visszatekintő, közkedvelt helyszínnek számít a suzukai pályán. Az elmúlt két szezonban a világjárvány miatt itt sem rendezhették meg a futamot, pedig a csapatok, a versenyzők és a rajongók körében is nagy jelentőséggel bír az esemény, így mindenki izgatottan várja az idei visszatérést. Hosszú idő után ismét van az országnak hazai versenyzője, ráadásul a címvédő Red Bull a Honda motorjait használja.

Egy másik versenyhétvége, amit kár lenne kihagyni, a brazíliai Sao Pauló-i Nagydíj, amit november 13-án rendeznek majd a szezon utolsó előtti állomásaként. Az interlagosi pályának már csak a lelkes brazil közönség miatt is különleges varázsa van, a rövid pálya és a változékony időjárás gyakran állítja különleges kihívások elé a versenyzőket, ráadásul a tavalyi évhez hasonlóan szombaton idén is sprintverseny gazdagítja a programot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: