DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 20. csütörtök

Motor hírek

Marini a rekord közelében, olasz tarolás

A VR46 versenyzőjének elsőségével ért véget a MotoGP sepangi tesztje, ahol az első kilenc helyet kisajátították a Ducatik és az Apriliák. Marquez még a tízben, a Yamahák a mezőny végén.

részletek

Teljesítette első tesztjét csapatával Kovács

Idén immár teljes szezont fog futni a motoros Endurance-világbajnokságon a H-Moto Team versenyzője, aki hat napon át gyakorolt a Maco Racinggel Spanyolországban.

részletek

Martiné az esős-száraz-esős második nap

A szombat is ducatis elsőséget hozott a MotoGP sepangi tesztjén: ezúttal a Pramac spanyolja végzett az élen, megelőzve Miguel Oliveirát és Pol Espargarót, valamint a tavalyi két fő vb-aspiránst.

részletek

Bezzecchi az élen, Ducati–Aprilia hegemónia

A VR46 olasz motorosa az utolsó fél órában futotta meg a MotoGP első tesztnapjának legjobb idejét, megelőzve Maverick Vinalest és Enea Bastianinit. Az első tízben egyetlen japán motor.

részletek

Ducati-elsőséggel zárult a shakedown

Michele Pirro egyedüliként jutott két perc alá a MotoGP „bejárató tesztjén” Malajziában, ahol a fő hangsúly az új aerodinamikai csomagok próbálgatásán volt a gyártók részéről.

részletek

Crutchlow ismét az élen a száradó pályán

A sepangi shakedown második napja is yamahás elsőséget hozott a MotoGP-ben, de ezúttal csak az utolsó órában kerülhettek fel a slick gumik a motorokra a folyamatos enyhe esőzés miatt.

részletek

Yamaha-vezetéssel ébredt fel a MotoGP

Cal Crutchlow elsőségét hozta a sepangi shakedown-teszt első napja, megelőzve a mezőny egyetlen újoncát – igaz, a transzponder nélkül köröző Dani Pedrosa állítólag gyorsabb volt a britnél.

részletek

Felforgatja a sprint a MotoGP-hétvégéket

Az idén bevezetendő szombati újítás a péntekre is hatással lesz, de a vasárnapi lebonyolítás sem marad változatlan: közzétették a hivatalos 2023-as MotoGP-s hétvégi időtáblázatot.

részletek

Mennyit keresnek a MotoGP-versenyzők?

Marquez az éllovas, a világbajnok csak a lista ötödik helyén, az első és a sereghajtó motorosok fizetése között ötvenszeres a különbség – ennyit tehettek zsebre a MotoGP-sek 2022-ben.

részletek

Bemutatták Binder és Miller gyári KTM-jét

Az osztrákok Red Bull által támogatott gyári csapata az eddigiekhez hasonló festést villantott 2023-ra is a MotoGP-ben, dél-afrikai motorosuk mellé azonban új társ érkezett.

részletek

Megvan Kovács Bálint világbajnoki csapata

A H-Moto Team versenyzője pályafutása egyik legaktívabb szezonja előtt áll: a német IDM-ben a BMW gyári pilótájaként, míg az endurance-világbajnokság futamain a Maco Racing motorosaként áll rajthoz.

részletek

Lehullt a lepel a Pramac Ducatiról

Folytatódott a MotoGP-s bemutatók sora: továbbra is a lila szín dominálja Johann Zarco és Jorge Martin gyári specifikációjú szatellit Desmosedicijét.

részletek