DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Vörösben debütált a GasGas Tech3

A hivatalosan újként érkező spanyol márka színeit vették fel a Tech3 GasGas név alatt futó szatellit KTM-jei, amelyekkel Pol Espargaro és Augusto Fernandez indul.

Folytatódott a csapat- és bemutatók sora a MotoGP-ben szombat este, méghozzá a hivatalosan nevet és márkát váltó, de valójában továbbra is a KTM versenygépeit használó Tech3-vel, amely idén immár a királykategóriába beszálló GasGas „gyári” alakulataként fog szerepelni a legnagyobbak között.

Persze mindez csak névben jelent változást: Herve Poncharal csapata ugyanolyan RC16-osokat fog használni, mint a KTM gyári gárdája, így értelemszerűen az új gyártóknak járó kedvezményeket sem kapja meg a spanyol márka, amely néhány éve került az osztrákokhoz.

Viszont a GasGas érkezése a színvilág megváltozásával jár: a Tech3 motorjai 2023-ban immár vörös színben fognak pompázni a MotoGP rajtrácsán.

A GasGas Tech3 teljesen új versenyzői párossal indul idén, hiszen leigazolták Pol Espargarót, aki duplán is visszatér, hiszen ment anno a Tech3-nél még a yamahás időszakban, valamint a KTM-nél is, míg a csapattársa az idei egyetlen újonc, a tavaly a Moto2-ben csúcsra érő Augusto Fernandez lesz.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: