DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Kék és narancs: itt az RNF Aprilia

Néhány nappal a szezonnyitó előtt az utolsó csapat, a Yamaháról Apriliára váltó RNF MotoGP Team is lerántotta a leplet Miguel Oliveira és Raul Fernandez gépéről.

A MotoGP-s csapatok közül az RNF MotoGP Team várt a legtovább a maga bemutatójával: konkrétan a két előszezoni tesztet követően, alig néhány nappal a portimaói évadnyitó előtt rántották le a leplet a versenygépükről. Ami más márkájú volt, mint az előző években, hiszen Razlan Razali alakulata szakított a Yamahával és Apriliára váltott – így a hangvillásoknak a GP-érában először nem lesz szatellit gárdájuk, a noalei gyártónak pedig először lesz négy motorja a rajtrácson.

A CryptoDATA révén új névadó szponzort is kapó istálló motor festését elsősorban a kék és a narancssárga színek határozzák meg: Razali elmondása szerint a dizájn az átmenetet szimbolizálja a csapat előző és jelenlegi formája között.

Az RNF nemcsak motort, hanem versenyzőket is váltott, hiszen idén már az egyaránt a KTM kötelékeiből érkező Miguel Oliveira és Raul Fernandez húzza majd náluk a gázt. A teszten látottak alapján ráadásul kifejezetten versenyképesnek tűntek: a gyári Apriliákkal együtt a Ducatik legközelebbi kihívóinak tűntek.

A MotoGP-szezon néhány nap múlva, a Portugál Nagydíjjal veszi kezdetét – ebben a cikkben gyűjtöttünk össze mindent, amit tudni kell az új évadról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: