DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Hírösszefoglaló

Wolff Verstappent akarja – szerdai F1-es hírek

Még három opciót nevesített a címvédőn kívül a Mercedes-főnök, az Aston Martin megvédte Alonsót, új bázist hoz létre Nagy-Britanniában a Honda.

Toto Wolff megszólalásai uralták az F1-es híreket szerdán, a Mercedes csapatvezetője ugyanis immár teljesen nyíltan kimondta: Max Verstappen az elsődleges jelöltje Lewis Hamilton helyére, amennyiben a címvédő valóban igazolhatóvá válik. „„Ez egy olyan kapcsolat, aminek egy bizonyos ponton létre kell jönnie, de nem tudjuk, hogy mikor. Hogy őt választanám-e elsőként a Mercedes ülésébe? Igen” – fogalmazott Wolff.

f1-verstappen-redbull-melbourne-1_1



Az Ezüst Nyilak főnöke ugyanakkor a Fox News Australiának adott interjúban másik három jelöltet is nevesített Andrea Kimi Antonelli, Fernando Alonso és Carlos Sainz személyében – a nyilatkozat itt olvasható.

Wolff egyúttal arról is beszélt, hogy hogyan árulta el neki Hamilton a télen, hogy a Ferrarihoz szerződik, és azt is megjegyezte, hogy bár jó viszonyban válnak el, szeretnék majd a britet legyőzni. „Azt hiszem, elsőre el sem tudom képzelni őt pirosban. Szerintem nem passzol hozzá, de úgy gondolom, érdekes lesz az a kép. És aztán mondtam azt is neki, hogy jól képzelje el a hátsó szárnyunkat, mert abban a látványban lesz majd része” – mondta Wolff.

Közleményben állt ki a büntetett Fernando Alonso mellett az Aston Martin F1-es csapatfőnöke, Mike Krack, aki szerint a spanyol „soha nem sodorna másokat veszélybe” és az „autósport művészetét” mutatta be Melbourne-ben „a legmagasabb szinten”, használva mindent az eszköztárából. Az is kiderült, hogy az istálló azért nem kért felülvizsgálati kérelmet a büntetés ellen, mert nem volt új bizonyítékuk – bővebben ide kattintva.

Szintén az Astonhoz kapcsolódó hír, hogy a Honda, amely 2026-tól lesz a gyári motorpartnere a gárdának, bejelentette, hogy Silverstone-hoz közel hoznak létre egy brit központot az F1-es részlegüknek, ezzel is erősítve a „zöldekkel” való minél szorosabb és gördülékenyebb együttműködésüket. Mint írták, a HRC UK létrehozásával egy időben, most tavasszal elkezdik toborozni az embereket is ebbe a központba.

f1-alonso-aston-melbourne-2_1

Christian Horner Red Bull-főnök szerint különösen a gumik szemcsésedésének kezelésében volt kiemelkedően erős a Ferrari az F1-es Ausztrál Nagydíjon. Andrea Stella McLaren-vezér pedig ugyancsak arra mutatott rá, hogy az energiaitalosoknak ezen a téren egyáltalán nem volt előnyük az Albert Parkban – részletek itt.

Újabb F1-es feladatot kapott Günther Steiner: a kommentátori szerepkör után ezúttal a májusi Miami Nagydíj nagykövetének kérték fel a Haastól 2023 végén távozó korábbi F1-es csapatfőnököt.

Esteban Ocon úgy érzi, pontszerzési esély lehetőségétől fosztotta meg a fékcsatornájába beszorult letépett sisakrostély-fólia az Ausztrál Nagydíjon, amely miatt kénytelen volt beiktatni egy plusz bokszlátogatást: „A sisakfóliás eset előtt Kevinnel és Alexszel csatáztam, és Nico előtt haladtam. Úgyhogy úton voltunk egy potenciális pontszerzés felé, valahol a 9. és 11. hely között, szerintem ott végeztünk volna vasárnap” – vélekedett a francia.

Végezetül egy kis MotoGP: Francesco Bagnaia és Marc Marquez portimaói ütközése kapcsán megszólalt a Ducati Corse általános igazgatója, Gigi Dall’Igna is, aki szerint „sajnálatos” az eset – részletek itt, ha pedig nem akartok lemaradni semmiről, ami MotoGP és kétkerekű motorsport, csatlakozzatok a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: