DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff Verstappenről: Meg kell történnie

Toto Wolff arról is beszélt, hogy hogyan közölte vele a Ferrarihoz igazolást Lewis Hamilton, és arról is, hogy elsősorban Verstappent szeretné a helyére.

Nem kérdés, hogy Max Verstappen az elsőszámú célpont Toto Wolff számára az egyelőre még betöltetlen 2025-ös Mercedes-ülésre – a regnáló világbajnok minden szempontból tökéletes választás lenne Lewis Hamilton helyére, és a jelek szerint a csapatvezető úgy is érzi, hogy előbb-utóbb összejön ez a kapcsolat.

„Ez egy olyan kapcsolat, aminek egy bizonyos ponton létre kell jönnie, de nem tudjuk, hogy mikor. Hogy őt választanám-e elsőként a Mercedes ülésébe? Igen. Látható, hogy milyen szinten teljesít, de másokat sem szeretnék leértékelni. A következő hetekbe n vagy hónapokban nem születik döntés, szóval továbbra is figyelemmel követem a pilótapiacot” – tette hozzá Wolff.

Az osztrák arról is elejtett egy-két mondatot, hogy hogyan közölte vele a Ferrarihoz való igazolást Lewis Hamilton:

SI202403010707_hires_jpeg_24bit_rgb_resize_1



„Nem sokkal korábban tudtam meg, mint hogy kikerült a hír. Szerintem nehéz volt számára, hogy el kell mondania nekem, mert elment karácsonyi pihenősre azzal, hogy Mercedes mindörökké. Normál esetben ebben az időszakban nem sokat beszélünk, ilyenkor elmegy – amúgy minden nap beszélünk máskor” – mesélte a  Fox Sports Australiának Wolff.

„Aztán visszajött és megkérdezte, hogy ihatunk-e egy kávét. Ez normális dolog, szoktunk ilyet a szezon kezdetén, aztán kimondta, hogy a Ferrarihoz igazol” – tette hozzá.

„Látom a pozitívumokat, mert a közös éveink szenzációsak voltak, és tényleg erős közöttünk a kapcsolat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: