DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff reméli, legyőzik Hamiltont a Ferrariban

„Jól képzelje el a hátsó szárnyunkat, mert abban a látványban lesz majd része” – mondta távozó F1-es versenyzőjének a Mercedes-főnök.

Február elején jelentették be, hogy Lewis Hamilton 2024 végén, 12 szezon után távozik a Mercedestől, és jövőre már a Ferrarinál fog versenyezni a Formula-1-ben. Mint az kiderült, az Ezüst Nyilak csapatvezetője, Toto Wolff sem sokkal korábban tudta meg a brittől, hogy így döntött: elmondása szerint egy hagyományos idény előtti kávézás alkalmával mondta el neki a 39 éves pilóta.

Wolff ugyanakkor egyáltalán nem csalódott emiatt Hamiltonban: „Nem, egyáltalán nem” – nyilatkozta a Mercedes-vezér a Fox News Australiának. „Úgy gondolom, a sportolóknak limitált „szavatossági idejük” van, amikor a teljesítményük csúcsát tudják nyújtani és a kereseti erejük csúcsán vannak, és ez talán 10-15 év. Ebben a limitált időben akarnak a lehető legtöbbet nyerni és keresni, éppen ezért megértem, hogy azt mondta, hogy más útra akar térni és újra fel akarja találni magát.”

f1-hamilton-ferrari-1



„És látom a pozitívumokat, hiszen nagyszerűek voltak a közös éveink, és tényleg szoros közöttünk a kapcsolat” – tette hozzá Wolff. „És ugyanígy el tudunk úgy válni, hogy a legjobbakat kívánjuk egymásnak. Remélem, sikerül legyőznünk őt. És ezzel egyidejűleg elindulhatunk egy új úton egy újabb versenyzővel George mellett.”

 

Hamilton vörösben? Wolff nem tudja elképzelni

Wolff arról is beszélt, hogy egyelőre nem tudja elképzelni vörösben Hamiltont, de azt is hozzátette, hogy már megüzente a hétszeres világbajnoknak, hogy szeretnék őt legyőzni a csapatváltása után:

„Azt hiszem, elsőre el sem tudom képzelni őt pirosban. Szerintem nem passzol hozzá, de úgy gondolom, érdekes lesz az a kép. És aztán mondtam azt is neki, hogy jól képzelje el a hátsó szárnyunkat, mert abban a látványban lesz majd része.”

Ha a két istálló idei, jelenlegi formájából kell kiindulni, ez aligha fog megtörténni, hiszen míg a Ferrari egyértelműen a második erő és a Red Bull fő üldözőjének számít, sőt Max Verstappen kiesése után az Ausztrál Nagydíjon kettős győzelmet is aratott a maranellói gárda, addig a Mercedesnél továbbra is küszködnek, és nagyjából a negyedik erőt képviselik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: