DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Kik Wolff opciói Verstappen mellett?

A Mercedes F1-es vezére egyértelművé tette, hogy a címvédő lenne az első számú választása Hamilton helyére, de további három jelöltet is nevesített.

Amióta február legelején kiderült, hogy Lewis Hamilton a 2024-es idény után elhagyja a Mercedest, hogy jövőre már a Ferrari színeiben versenyezzen a Formula-1-ben, a legérdekesebb pilótapiaci kérdés, hogy ki foglalhatja el a helyét.

Akkor nyilván fel sem merülhetett opcióként Max Verstappen neve, de a Red Bullnál kialakult helyzet mégis elképzelhető, hogy akár a háromszoros világbajnok is megszerezhető lesz – mindenekelőtt az állítólagos „Marko-záradékból” kifolyólag, amely elvileg lehetővé tenné a hollandnak, hogy távozzon, ha Helmut Marko sincs már az energiaitalos gárdánál.

A Mercedest irányító Toto Wolff a Fox News Australiának adott friss interjúban már nem is kertelt és kimondta, hogy Verstappen lenne az első számú jelöltje, ha a címvédő valóban megszerezhetővé válna. Igaz, azt is hozzátette, hogy szerinte elsősorban az autójukat kellene rendbe tenni, és nem pedig egy extrém tehetséges pilótát leigazolniuk.

f1-toto-wolff-mercedes-1



Mindenesetre Wolff sokadjára hangsúlyozta, hogy nem fogják elkapkodni a döntést: „Amennyire megdöbbentett minket Lewis ilyen gyors döntése, annyira szeretném most erre rászánni az időt. Van egy szabad helyünk, az egyetlen a topcsapatok közül. Hacsak Max úgy nem dönt, hogy távozik, akkor viszont már nálunk nem lesz többé szabad az a hely” – tette hozzá.

„Van néhány opciónk, akik érdekesek számunkra a nagyon fiatal szupertehetségektől néhány idősebbig, akik igen tapasztaltak” – fogalmazott a Mercedes csapatfőnöke, aki három pilótát kvázi nevesített is ezek után: a saját Formula-2-es neveltjüket, Andrea Kimi Antonellit, a jelenleg az Aston Martinnál versenyző Fernando Alonsót, valamint a Ferraritól Hamilton miatt elküldött, jelenleg ülés nélküli Carlos Sainzt.

„Úgy gondolom, ez függ attól is, Max mit csinál. Aztán van egy fiatal srácunk, aki rendkívül ígéretes, és nem akarok további nyomást helyezni rá, de úgy fest, egyike lehet az igazán nagy versenyzőknek. De nem akarjuk vízbe sem folytani, hogy túl gyorsan, 17 évesen bedobjuk egy F1-es autóba.”

„Természetesen ott van Fernando, aki roppant izgalmas, és Carlos, aki szintén nagyon jó. Úgyhogy van néhány. Úgy fogok játszani ezzel, mint egy menyasszony: nehéz legyen megszerezni!” – fűzte hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: