DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Hírösszefoglaló

Még nagyobb fölény, cserél a Red Bull? Pénteki F1-es hírek

Maradhat a két olasz verseny, Ricciardo év közben ülhet át a Red Bullba, nem számolt az F1 a sivatagi hideggel – ezek voltak péntek F1-es hírei és sztorijai.

Közeleg a Las Vegas-i Nagydíj, amivel kapcsolatban Ross Brawn tett egy nagyon érdekes nyilatkozatot, miszerint nem gondoltak a sivatagi hidegre, míg Max Verstappen – aki már konstruktőrként is megnyerte volna a 2023-as bajnokságot – úgy nyilatkozott, hogy szerinte csak a show miatt megy Nevadába az F1, és ez a helyszín nem hasonlítható Monacóhoz.

verstappen-tsunoda



Különleges akció keretében hatalmas kedvezménnyel vásárolhatóak meg szezonösszefoglaló kiadványaink – a részletekért kattints ide!

A „Perez-ügy” most is tart, azaz a mexikói F1-es versenyző jövőjét firtató kérdések nem csendesednek: Christian Horner tisztázta különösen hangzó kifejezését, miszerint a csapatnak „szándékában áll” megtartani pilótájukat, míg az AlphaTauri első embere kifejtette, hogy elképzelhető a szezonközi pilótacsere.

perez-verstappen-interlagos

Horner másról is beszélt, elmondta, hogy a Ferrari meglátása szerint egyfajta olasz „nemzeti csapatként” működik az F1-ben – ez pedig egy olyan nemzet, melynek a legfrissebb hírek szerint egészen 2030-ig megmaradhat mindkét nagydíja.

A Red Bull és Max Verstappen első számú riválisa nyár óta a McLaren, illetve Lando Norris – a britet ennek kapcsán megkérdezték, hogy lát-e esélyt arra, hogy a bajnoki címért küzdjön, amire ő meglehetősen óvatos választ adott. A fentebb citált Ross Brawn nyilatkozata minden okot is megad Norris számára az óvatosságra, az F1-guru szerint ugyanis az energiaitalosok fölénye jövőre még a mostaninál is nagyobb lehet.

perez-interlagos

Érdekes nyilatkozatot tett az Alfa Romeo a jövő évi felállásukat illetően: a két állandó versenyző, Valtteri Bottas és Guanyu Zhou mellett Theo Pourchaire-re is a csapat szerves részeként, s nem egyszerű tartalékosként tekintenek – az viszont még kérdéses, hogy hol fog versenyezni a fiatal francia 2024-ben.

A MotoGP-ben Alex Marquez elhappolta a pénteki elsőséget Jorge Martin elől, míg a spanyol versenyző testvére által 2024-re üresen hagyott motor csak nem akar gazdára találni: mint arról beszámolhattunk, a helyzet egyre kínosabb.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: