DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

„Három versenyzőnk lesz jövőre” – Alfa Romeo

Nem tartalékosként, hanem az F1-es felállásuk szerves részeként tekint a csapat Theo Pourchaire-re – de az még kérdés, hol versenyezhet a francia.

Theo Pourchaire a Sauber versenyzői akadémiájának tagjaként remekel idén a Formula-2-ben: a szériában harmadik szezonját töltő pilóta ugyan eddig csak a bahreini évadnyitón tudott futamot nyerni, így is a bajnokság éllovasaként fog megérkezni két hét múlva az Abu Dhabiban esedékes idényzáróra.

f1-pourchaire-sauber-1



Pourchaire emellett az Alfa Romeótól F1-es vezetési lehetőséget is kapott: a Mexikóvárosi Nagydíj első szabadedzésén ülhetett be az autóba. Amely azonban nem igazán akart működni alatta, így az akkor lehetőséget kapó öt újonc közül egyedüliként egyetlen érdemi mért kört sem tudott teljesíteni.

Alessandro Alunni Bravi, az Alfa Romeo csapatképviselője megerősítette, hogy lesz még lehetősége idén a franciának Formula-1-es versenyautó volánjánál bizonyítani, hiszen Abu Dhabiban újabb szabadedzést kap, ráadásul a hétvégét követő fiatal pilóták tesztjén is vezethet. Alunni Bravi ráadásul a körözés hiánya ellenére a mexikói alkalomból is csak pozitívumokat tudott leszűrni Pourchaire kapcsán:

„Egész évben erre az edzésre várt, aztán Mexikóban nem tudott körözni az autó problémái miatt. És mégis nyugodt maradt a csapatrádióban, és a megfelelő instrukciókkal, precíz és konkrét üzenetekkel szolgált a csapat számára. Szóval ha engem kérdeznek, ez a tapasztalat is pozitív számára. Megmutatta, hogy érett” – idézi szavait a RacingNews365.com portál.

f1-pourchaire-sauber-2

De mi lesz jövőre Pourchaire-rel?

Amennyiben Pourchaire valóban megnyeri a Formula-2-t, 2024-ben már nem indulhat a bajnokságban, így más lehetőség után kell néznie. Az F1-ben ugyan versenyzői üléshez nem jutott jelen állás szerint, mivel az Alfa Romeónál marad a Valtteri Bottas, Guanyu Zhou páros, de az istálló így is komolyan számol vele tartalékversenyzőként – és mást is fontolgatnak:

„Megérdemli, és bár már megerősítettük a 2024-es felállásunkat, vizsgáljuk, hogy mi lenne a megfelelő versenyzési program számára, hogy formában maradjon” – fogalmazott Alunni Bravi. Maga Pourchaire egyébként korábban elsősorban az IndyCart és a Super Formulát említette lehetséges opcióként.

Viszont jól jelzi a Sauber elkötelezettségét a fiatal reménység iránt, hogy a csapatfőnök hangsúlyozta, nem tartalékosként tekintenek rá, hanem a pilótafelállásuk szerves tagjaként: „Része a felállásunknak. Három versenyzőnk lesz jövőre, nem két hivatalos pilótánk és egy tartalékos.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: