DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Hivatalos: bejelentette 2024-es F1-es pilótáit a Sauber

Nincs változás: Valtteri Bottas mellett Guanyu Zhou szerződése is hivatalossá vált a következő szezonra – ezt jelentette be az Alfa Romeo F1 Team Stake.

A Szingapúri Nagydíj sajtónapján közölte az Alfa Romeo F1-es csapata, hogy Valtteri Bottasszal és Guanyu Zhouval folytatja 2024-ben is – vagyis marad az utóbbi két évben megszokott pilótapáros.

Bottas szerződése eddig sem volt kérdés, Zhou kontraktusa viszont 2023 végén lejár, és az utóbbi időszakban felröppentek olyan pletykák, hogy a kínai versenyző szponzori háttere kissé ingataggá vált – de az elmúlt napokban már egyre erősödtek azok a hírek, hogy sikerült stabilizálni a helyzetet, így létrejöhet a megállapodás, erről mi is beszámoltunk tegnap.

f1-alfaromeo-sauber-bottas-zhou



Ugyan Zhou korábban még arról beszélt, hogy több évre szóló szerződést szeretne kialkudni magának, ez a fentiek miatt meghiúsult, és jelen pillanatban az is komoly eredmény, hogy megkezdheti a harmadik szezonját is az F1-ben.

Zhou egyébként a közleményben azt is kiemelte, hogy örül, hogy végre versenyezhet Kínában – mint ismert, a következő évi versenynaptárban ismét szerepel a Kínai Nagydíj.

 

Pourchaire tartalék marad az F1-ben

A bejelentésben az is szerepel, hogy az idei F2-es bajnoki cím várományosa, Theo Pourchaire marad az istálló tartalékversenyzője 2024-ben is, vagyis ha megnyeri a bajnokságot, ha nem, biztosan nem lesz fix F1-es ülése a következő idényben.

A még mindig csak 20 esztendős francia munkáját megdicsérte a gárda, Alessandro Alunni Bravi csapatképviselő szerint hihetetlen munkát végzett idén azzal, hogy az F2-es bajnoki csata mellett Hinwilben is segített az F1-es istálló munkáját.

f1-alfa-sauber

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: