DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Eldőlt a kínai F1-es pilóta jövője?

Minden jel arra utal, hogy elhárultak az akadályok Guanyu Zhou szerződéshosszabbítása elől, így a kínai pilóta jövőre is a Sauber kötelékében maradhat.

Szingapúrban folytatódik hétvégén az F1-es világbajnoki sorozat, a délkelet-ázsiai városállamba akklimatizációs céllal sokan már a hét elején megérkeztek, ennek köszönhetően már a sajtónap előestéjén érdekes információk érkeznek a helyszínről. Például az, hogy megoldódni látszik az első kínai F1-es pilóta, Guanyu Zhou jövővel kapcsolatos helyzete.

Mint ismeretes, a második szezonját töltő Zhou-ról a Holland Nagydíj magasságában elterjedt, hogy kérdőjelessé válhat a jövő évi helye az Alfa Romeótól az idei szezon végén elbúcsúzó, részben már a 2026-ban érkező Audi tulajdonában álló svájci csapatnál. A kínai versenyzővel kapcsolatban pénzügyi gondokat emlegettek a rossznyelvek, a helyével pedig olyan pilótákat hoztak összefüggésbe, mint a Sauber F2-es listavezető akadémistája, Theo Pourchaire, az Aston Martin tartalékosa, az elmúlt hónapokban egy jelentősnek mondott támogatói kört gründoló Felipe Drugovich vagy épp Mick Schumacher.  

2023 Italian Grand Prix - Thursday-15_resize



A Formula.hu érdeklődésére Monzában Zhou és menedzsmentje a pletykák ellenére bizakodva tekintettek a jövőbe és hangsúlyozták, hogy nem aggódnak az évad végéig érvényes kontraktus meghosszabbítása miatt. A jelek szerint nekik lett igazuk, ugyanis szerdán több forrás, például a francia Canal+ is arról számolt be, hogy minden akadály elhárult a kínai versenyző szerződéshosszabbítása elől.

Nagy valószínűség szerint a bejelentésre sem kell sokat várni, forrásaink szerint az akár már a szingapúri sajtónapon megtörténhet. Ha így lesz, a Sauber 2024-ben is változatlan párossal folytatja, Valtteri Bottas szerződése ugyanis a következő idény végéig érvényes.

Az évad tizenötödik fordulója előtt Bottas 6, míg Zhou 4 egységet jegyez, amivel a 15-16. helyeket foglalják el az egyéni tabellán. A finn-kínai páros által termelt pontmennyiséggel az Alfa Romeo a 9. pozíciót foglalja el a konstruktőri tabellán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: