DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

AlphaTauri: Elképzelhető az évközi csere

Az AlphaTauri részéről is megerősítették, hogy Ricciardo náluk kezdi meg a 2024-es F1-es szezont – ami viszont a folytatást illeti, az már nem ennyire egyértelmű…

Bár a Red Bull részéről többtucatnyi alkalommal megerősítették, hogy Sergio Perez 2024-ben is náluk szerepel majd – a legutóbbi ilyen nyilatkozatról épp pár órája számoltunk be –, folyamatosan tartja magát az a szóbeszéd, hogy az energiaitalosok a „családba” idén visszatérő Daniel Ricciardót szeretnék a mexikói helyére ültetni.

A német sport.de által közölt interjúban az AlphaTauri vezérigazgatója, Peter Bayer sem kerülhette meg a kérdést. Az osztrák sportvezető igyekezett mentséget keresni Perez számára, amit Max Verstappen méltatásában talált meg:

verstappen-perez-interlagos



„Nem látok másban ilyen szintű önbizalmat” – mondta. „Annyira koncentrál a versenyzésre, hogy a körítés egyáltalán nem érdekli. Korán reggel érkezik, egész nap dolgozik, hazamegy és lefekszik. Mintha egy gép versenyezne. És nagyon nehéz egy ilyen versenyzővel a csapattársnak lépést tartania, s azt se feledjük el, hogy Sergio még mindig második a bajnokságban, nem a tizedik vagy a tizenkettedik.”

Bayer azt is hangsúlyozta, hogy Ricciardo és Tsunoda kezdi meg az évet az AlphaTaurinál, de azt nem merte kijelenteni, hogy ezzel a párossal is fejezik be 2024-et… „Nem titok, hogy a Formula–1 a vegytiszta versengés kvintesszenciája. Fogalmazzunk úgy, hogy 100 százalékig biztos vagyok benne, hogy a szezon kezdetén az lesz a párosunk, akiket bejelentettünk.”

ricciardo-interlagos

Azonban ami a továbbiakat illeti… „Ha komoly teljesítményproblémák lesznek valamelyik csapatnál a nyári szünet előtt, szerintem feltételezhetően ismét reagálni fogunk, ahogy azt idén is tettük.”

Nem nehéz kitalálni, mire célzott ezzel az AlphaTauri vezérigazgatója…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: