DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Túlságosan „nemzeti” a Ferrari?

A Ferrari az olasz sportélet egyik ékköve, lassan pedig már olyan szintre jut, mintha nemzeti csapatként működne az F1-ben – Christian Horner legalábbis így látja.

Több mint kétszer annyi ponttal áll jelenleg a konstruktőri bajnoki címet újra bebiztosító Red Bull a tabella élén, mint a harmadik helyen lévő Ferrari. A 2023-as szezon igazán másképp nézett ki a két istálló szemszögéből: míg az osztrákok Max Verstappennel a valaha volt egyik legdominánsabb idényt futják az F1-ben, a Ferrari mindössze egy meglepetés futamgyőzelemnek örülhetett idén. Christian Horner, a bikások csapatfőnöke az Eff Won podcast adásában elmondta, mit tart a maranellóiak egyik legfőbb gyenge pontjának.

„Úgy gondolom, hogy a Ferrari legnagyobb problémája az, hogy egy nemzeti csapat. Vissza kéne térnie ahhoz, hogy egy versenycsapat legyen. Ez egy olasz intézmény és valószínűleg túl sok ember áll az élén. Mindenkinek van beleszólása a dolgokba” – mondta a csapatfőnök.



A Ferrari csapatát egészen különleges szálak kötik hazájához és szurkolóikhoz, nem véletlenül az Olasz Nagydíj az egyik legjobb atmoszférájú verseny az idényben a fanatikus drukkereknek köszönhetően. Ez viszont egyben azt is jelenti, hogy sokkal nagyobb a nyomás és az elvárás az istállóval szemben, erre pedig a híresen őszinte és kritikus olasz sajtó gyakran rátesz még egy lapáttal.

„Kívülről nézve, a mi egyik erősségünk az, hogy gyorsan cselekszünk, hozunk döntéseket és ragaszkodunk hozzájuk. És ha rosszul döntünk, akkor megváltoztatjuk a döntésünket. Szerintem a Ferrarinál hatalmas beleszólása van a sajtónak abban, hogy mi történik a csapatnál. Nagyon nagy nyomással jár az, ha valaki a Ferrariban dolgozik” – fejtette ki véleményét Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: