DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Hírösszefoglaló

Ítélet Stroll ügyében; Spa marad, Perez megy? – péntek

A következő két évben is biztosan megrendezik a Formula-1-es Belga Nagydíjat, miközben utánajártunk, van-e valóságalapja a Perezről szóló konteónak.

Egyetlen Reddit-pletyka is elég volt ahhoz, hogy a fél világ már búcsúztassa az F1-től Checo Perezt, de vajon van-e alapja a futótűzként terjedő teóriának? – utánajártunk.

Haladékot adott a 2008-as vb-cím ügyében az FIA-nak és az F1-nek Felipe Massa – közölte a brazil pilóta ügyvédje.



Hivatalosan is megerősítették a pletykákat: 2024-ben és 2025-ben is lesz F1-es Belga Nagydíj a legendás spái versenypályán.

A végső célját már elérte az F1-ben, innentől kezdve már csak élvezni akarja a versenyzést a háromszoros világbajnok Max Verstappen – hogy meddig, azt ő sem tudja.

James Allison szerint az F1-es USA Nagydíjon debütáló padlólemez-fejlesztés fontos visszajelzést ad majd – a 2024-es autó pedig duplán fontos lesz. Vajon jó úton jár a Mercedes?

Az Aston Martint már szinte biztosan elkapják, így hát a 79 pontos hátrány ellenére is levadászná az F1-es konstruktőri vb-bronzérmes helyen álló Scuderiát a McLaren.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso úgy véli, találni kell egy megoldást arra, hogy ne versenyezzenek olyan extrém körülmények között, mint a Katari Nagydíjon.

 

Sergio Perez a szezon korábbi részében arra kérte a csapatot, hadd használja az év eleji RB19-est, azonban az energiaitalosok elutasították a kérését.

Lance Stroll a Katari Nagydíj pénteki időmérőjén kiesett a Q1-ben, ezután lökte meg többször is személyi edzőjét. Az FIA vizsgálatot indított, amelyet most le is zárt. Íme az eredmény.

Mészáros Sándor szavai is felkerültek az F1 hivatalos oldalára, ahol Max Verstappen idei teljesítményét méltatták a száguldó cirkuszban legismertebb újságírók.

Új technológiát próbál ki a jövő hétvégi Formula-1-es USA Nagydíjon a McLaren: újrahasznosított szénszálas elem jelenik meg az MCL60-asakon.

Új kezdeményezést jelentett be a Formula-1 által indított saját női versenysorozat, az F1 Academy, amellyel a céljuk, hogy már gokartos korban felkutassák és támogassák a női pilótákat.

Ricciardo Nashville utcáin fog bemutatózni október 14-én, azzal az RB7-essel, mellyel Sebastian Vettel második világbajnoki címét szerezte, a 2011-es szezonban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: