DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Ítéletet hozott az FIA Stroll lökdösődésének ügyében

A kanadai pilóta a Katari Nagydíj pénteki időmérőjén kiesett a Q1-ben, ezután lökte meg többször is személyi edzőjét. Az FIA vizsgálatot indított.

Közleményben jelezte a Nemzetközi Automobil Szövetség, hogy vizsgálják és egyeztetnek Lance Strollnak annak kapcsán, hogy több incidenssel is megsérthette az FIA szabályait, előírásait és procedúráit a Formula-1-es Katari Nagydíjon.

Bár az FIA tájékoztatása nem tért ki rá, pontosan mit követett el vagy milyen szabály ellen vétett a kanadai, gyaníthatóan a pénteki kvalifikációt követő tombolását helyezték vizsgálat alá - s ma kiderült, hogy ez így is volt.



Stroll azóta jelezte, hogy közte és személyi edzője között továbbra is testvéries a kapcsolat, nem hagyott nyomot a kanadai lökdösődése, azonban az FIA szemében mégsem fér bele az ilyesfajta viselkedés egy tízmilliók által követett, tv-ben és online felületen élőben közvetített sportesemény alatt.

Az FIA vizsgálatának eredménye

A felügyelőtestület péntek este nyilvánosságra hozta, hogy milyen döntés zületett Lance Stroll ügyében, elmondható, hogy az Aston Martin versenyzője olcsón megúszta: "Megerősíthetjük, hogy az FIA Megfelelőségi Bizottságának munkatársához eljutott Lance Stroll bocsánatkérése a 2023-as Katari Nagydíjon történteket illetően."

"A bizottság tagja elfogadta Stroll bocsánatkérését, és ezt követően írásbeli figyelmeztetésben részesítette Lance-t, akit emlékeztetett rá, mekkora felelősséggel jár az, hogy egy FIA alá tartozó sorozatban versenyezhet, ahol mindenkinek meg kell felelnie a Nemzetközi Automobil Szövetség etikai kódexének és minden egyéb etikai előírásnak, melyet az FIA előír." Hozzátették, hogy az FIA elítél mindenféle akciót, amely fizikai megtorlást alkalmaz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: