DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Verstappen: Egy vagy hét vb-cím, nem számít

A végső célját már elérte az F1-ben, innentől kezdve már csak élvezni akarja a versenyzést a háromszoros világbajnok – hogy meddig, azt ő sem tudja.

Max Verstappen már öt és fél fordulóval a vége előtt, a Formula-1-es Katari Nagydíj sprintjén bebiztosította karrierje harmadik vb-címét, ezzel olyan nevek mellé sorakozott fel, mint Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet és Ayrton Senna. A saját és a Red Bull jelenlegi formáját elnézve könnyen lehet, hogy ennyinél nem is áll meg – ám mint azt a holland a világbajnoki sajtótájékoztatóján a Formula.hu jelenlétében felvázolta: nem érdeklik a számok.

„Amikor elkezdtem versenyezni, természetesen a végső cél az volt, hogy nyerjek egy címet. Az hihetetlen, de végső soron az, hogy egyet vagy hetet nyersz, már ugyanaz. Szóval számomra nincs extra hozzáadott értéke” – magyarázta Verstappen, hozzátéve:

f1-verstappen-redbull-vb-2



„De persze jó érzés, hogy benne vagyunk ebben a győzelmi szériában és folyamatosan nyerünk, pontosan ezért vagyok itt. De úgy is nőttem fel, hogy szeretek nyerni, ez határozza meg a sportot. Csak igyekszem kiélvezni a pillanatot és a lehető legtovább csinálni.”

 

Mi motiválja még az F1-ben Verstappent?

Amikor feltették a kérdést Verstappennek, hogy akkor mégis milyen céljai vannak még az F1-ben, így felelt a 26 éves pilóta: „Napról napra élek. Természetesen élvezem a pillanat, és persze jövőre meglátjuk, mennyire versenyképes az egész csomag. Amúgy is van még néhány évem a szerződésemből, szeretném addig a tőlem telhető legjobbat nyújtani, aztán onnan majd meglátjuk.”

„Szerintem rendkívül fontos, hogy amikor felkelsz és belenézel a tükörbe, el tudd mondani, hogy készen áll mindent beleadni, mert egyébként rengeteg időt töltünk az otthonunktól távol. Sokat utazunk, nem sok időt töltünk a családunkkal és a barátainkkal.”

f1-verstappen-redbull-vb-1

„Szóval amíg azt tudom mondani magamnak, hogy megéri kihajtani a pályára és a legjobbat nyújtani, addig maradni fogok a Formula-1-ben. Sosem éreztem úgy, hogy hét vagy nyolc címet kell nyernem. Nincs igazi szám számomra, hiszen annyira függ ez attól is, milyen csomagot kapsz az adott évben.”

De vajon fél-e attól a Red Bull-os, hogy egy nap már nem lesz annyira éhes a sikerre, mint jelenleg: „Egyértelműen. Úgy vélem, ez normális. Persze még mindig nagyon fiatal vagyok, de egy ponton úgy érezheted, hogy elég volt. Szerintem egy ponton mindenki így fogja érezni, néhány sportban felismerheted, hogy a szervezeted már nem bírja, s akkor ezt el kell fogadnod. Úgyhogy bizonyos tekintetben vissza kell vonulnod, de egy ponton akár mást is akarhatsz csinálni és kevesebbet akarhatsz versenyezni. De ez még nem most jött el.”

Arra a felvetésre, hogy akkor is élvezné-e a versenyzést, ha megszakadna a Red Bull győzelmi sorozata, Verstappen úgy felelt: attól függ, mennyire esnének vissza, mert ha például a 15. helyért harcolnának, akkor talán már nem, de ha látna esélyt a győzelemért való csatára vagy az élre való visszatérésre, akkor abszolút.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: