DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Haladékot adott az F1-nek és az FIA-nak Massa

Haladékot adott a 2008-as vb-cím ügyében az FIA-nak és az F1-nek Felipe Massa – közölte a brazil pilóta ügyvédje.

Mint ismeretes, a 2008-as vb-címet jogi úton visszaszerezni szándékozó Massa és jogi stábja a procedúrának megfelelően a per megindítása előtt levélben juttatta el keresetét a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) és az F1-nek. Bernardo Viana, a pilóta ügyvédi stábjának vezetője csütörtökön egy, a Formula.hu-hoz is eljuttatott közleményben számolt be az ezzel kapcsolatos friss fejleményekről.

„Az FIA és a FOM lezárja belső vizsgálatát és az eredetileg kért határidő kapcsán kérvényeztek egy utolsó haladékot, október 12-ről november 15-re. Beleegyeztünk ebbe az utolsó periódusba, mert ha az új vezetés jóhiszeműen vizsgálja meg ezt az ügyet, akkor biztosan ugyanarra a következtetésre jutnak, mint mi és sokan mások szerte a világban. Szeretnénk tudni, hogy mi az Formula-1 új vezetésének álláspontja a nemrég nyilvánosságra került botrányról és a Felipe Massát ért igazságtalanságról” – olvasható Bernardo Viana kommünikéjében.

Miután Bernie Ecclestone a közelmúltban egy televíziós dokumentumsorozatban arra tett utalást, hogy az FIA és az F1 vezérei tudtak arról, hogy a 2008-as Szingapúri Nagydíjon csalással dőlt el a győzelem sorsa, Massa néhány hónapja hadjáratot indított. A vb-címről abban az évben az utolsó métereken lemaradó brazil szerint Ecclestone kijelentése jogalapot képezhet arra, hogy utólag töröljék a 2008-as Szingapúri Nagydíj eredményét, ami azt eredményezné, hogy 15 évvel a történések után őt nyilvánítanák az év világbajnokának.

Massa_2008_03_1



A jelenleg a brazil túraautós bajnokságban versenyző pilóta a folyamatban lévő úgy miatt mostanában ritkán nyilatkozik, a közelmúltban azonban egy interjúban arra tett utalást: reméli, hogy előbb vagy utóbb a Ferrari is kezdeményezése mellé áll. A maranellói csapat, Massa azévi munkaadója mostanáig nem tette le a garast az ügy mellé – a főszereplő szerint azért, mert vélhetően látni szeretnék, hogy mi kerekedhet ki ebből.

„Mostanáig nem mondták ki, hogy ’oké, együtt vagyunk’. Szerintem látni szeretnék, hogy mi fog történni, de én magam azt mondom, hogy én ezt az országomért teszem, a rajongóimért, magamért, a családomért, a Ferrariért és a leghihetetlenebb F1 rajongókért, a Ferrari rajongóiért teszem. Ha a Ferrari csatlakozni akar, örömmel fogadom. Máskülönben az igazságért teszem, ami teszek, mert számomra az a legfontosabb” – fogalmazott Massa.

Noha kevesen mernének fogadni arra, hogy a brazil sikerrel jár, az ügyét a teljes F1 érdeklődéssel figyeli. A Szingapúr Nagydíj hétvégéjén például a Mercedes vezére, Toto Wolff tett egy kijelentést azzal kapcsolatban, hogy a Massa-ügy akár azt is eredményezheti, hogy a csillagos márka leporolja a 2021-es Abu Dhabi Nagydíj ügyét.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: