DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
Hírösszefoglaló

Mégis veszélyben Perez ülése? – hétfői F1-es hírek

Rosberg véleményt nyilvánított a Mercedesek ütközéséről, világrekordot döntött a McLaren, Lawson csalódott: egy helyen a napi legfontosabb hírek.

A hétfői híreket természetesen az F1-es Katari Nagydíj utózöngéi dominálták. Közülük az egyik legfontosabb a nap végére maradt, hiszen az FIA közleményben reagált a vasárnapi hőségre, amely miatt több versenyző is rosszul lett: vizsgálatot és gyakorlati lépéseket ígértek a hasonló helyzet elkerülésére. A közlemény itt olvasható.

Lewis Hamilton elmondta, hogy szerinte nem romlik meg a kapcsolata a rajt utáni baleset következtében a csapattárs George Russell-lel. Az incidensről amúgy Nico Rosberg is véleményt nyilvánított: Hamilton korábbi kollégája szerint ilyen balesetnek nem lenne szabad megtörténnie.

f1-perez-katar-redbull



Kemény kritikát fogalmazott meg Sergio Perezzel kapcsolatban a borzalmas F1-es Katari Nagydíj után a Red Bull főnöke: Christian Horner szerint a mexikói miatt nincs olyan erős párosuk, mint a rivális istállóknak. Helmut Marko pedig már a 2024-es helyét sem mondta biztosra Pereznek – bővebben itt.

A Perez helyével is szóba hozott Liam Lawson eközben csalódott az egyelőre utolsó F1-es futamát jelentő katari hétvégén nyújtott produkciója miatt – a beugró új-zélandi nyilatkozata itt olvasható.

Oscar Piastrit meglepte a McLaren csapatutasítása, amely kapcsán Andrea Stella elmondta: náluk az egyik fő versenyzési alapelv, hogy az istálló az első – a két pilóta és a csapatvezető véleménye a Katari GP végén kialakult helyzetről ide kattintva olvasható. A McLaren pedig a kettős dobogó felé vezető úton megdöntötte az F1-es kerékcserék abszolút világrekordját: a Lando Norris-féle 1,8 másodperces bokszkiállásról itt mutattunk videót is.

f1-piastri-norris-mclaren-2

„Már azelőtt észleltem, mielőtt megálltam, de nem kapcsolhatok hátramenetbe, így már megtörtént a baj, úgyhogy ez nyilván hatalmas hiba volt a részemről. Ezzel már azelőtt vége lett a versenyünknek, hogy elkezdődött volna” – így értékelte a rajthibáját Nico Hülkenberg, aki a rajthoz állni nem tudó Carlos Sainz helyét foglalta el a rajtrácson, amiért büntetést kapott a futamon.

Mint utólag kiderült, Fernando Alonsóra a szabályok miatt sem önthetett vizet az őt égető ülés hatásait enyhítendő az Aston Martin – részletek itt.

Írtunk még az egyéb szériák vasárnapi eseményeiről: a tűzeset után visszatérő WRX-ben megszakadt Johan Kristoffersson győzelmi sorozata; a NASCAR-ban pedig  Allmendinger sikerével és egy kigyulladt autóval ért véget a rájátszás második köre.

Végezetül egy kis önreklám, hiszen ha hétfő, akkor Pitwall: heti hírműsorunkban foglalkoztunk részletesen az Andretti-üggyel, a 2026-os F1-es szabályokkal, a McLaren fiatal igazolásáról, a Rally Hungaryről és Marquez hondás szakításáról – a friss adást itt nézhetitek vissza:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: