DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

„Nem romlott meg a kapcsolatunk” – Hamilton

Az F1-es Katari Nagydíj rajtjánál történt ütközésért a felelősséget magára vállaló hétszeres vb-győztes állítja: továbbra is remek a viszonyuk Russell-lel.

A Mercedesek ütközésével indult vasárnap a Formula-1-es Katari Nagydíj: a lágy gumikon rajtoló Lewis Hamilton a külső íven próbálkozott elmenni a közepes keveréket felrakó George Russell – és Max Verstappen – mellett, a két autó azonban összeért. A hétszeres világbajnok így a sóderágyban kötött ki és kiesett, míg csapattársa egy bokszlátogatás után folytatni tudta a versenyt és a mezőny végéről egészen a negyedik helyig zárkózott vissza.

f1-hamilton-russell-crash-katar-1



Bár a csapatrádión Hamilton még úgy fogalmazott, hogy Russell lökte őt ki, a felvételek visszanézése után a 38 éves pilóta száz százalékban magára vállalta a felelősséget az incidensért. Később a Mercedes alább látható videójának tanúsága alapján személyesen is elnézést kért a fiatal brittől.

Hamilton a Sky Italiának arról is beszélt, hogy szerinte a történtek miatt nem romlik meg az egyébként nagyszerű kapcsolata Russell-lel: „Úgy gondolom, nagyszerű csapat vagyunk. George-nak és nekem továbbra is remek a kapcsolatunk. Meg fogjuk beszélni a dolgokat és megyünk tovább dolgozni.”

„Örömmel vállalom a felelősséget az idősebbként. Nem hiszem, hogy George bárhova tudott volna menni azon a ponton. Próbáltam mindkettejük elé kerülni, szóval egyszerűen egy balszerencsés helyzet volt. Én voltam a legrosszabb gumikon a körülöttem lévőkhöz képest, szóval meg kellett próbálnom előretörni. Nagy kockázat, komoly bűnhődéssel.”

„Nem tört el a kapcsolatunk. Semmilyen problémám nincs George-dzsal, nagyszerű a kapcsolatunk, együtt dolgozunk és mindig beszélünk dolgokról. Szóval ez egyértelműen egy szerencsétlen helyzet volt, és biztos vagyok benne, hogy abban a pillanatban ugyanolyan frusztrált volt, mint én. De beszélni fogunk róla személyesen és továbblépünk. Ahogy mondtam: elnézést kérek a teljes csapattól.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: