Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 1. péntek

KatariNagydíj

Formula Motocast: Borult a papírforma, elszabadult a Bestia

Hemzsegett a meglepetésektől a MotoGP katari szezonnyitója: 16 év után újra nyerő csapat, feltámadó KTM, remeklő Honda, betliző Ducati és Yamaha – ezeket mind kitárgyaltuk új adásunkban.

részletek

Binder kezdett az élen, motort váltott a Ducati

KTM-elsőséggel vette kezdetét a MotoGP katari évadnyitó hétvégéje: a dél-afrikai motoros Takaaki Nakagamit és Alex Rinst utasította maga mögé. Eközben a gyári Ducatinál váratlan döntést hoztak.

részletek

Ne maradj le semmiről a MotoGP idénynyitóján!

Eljött a tavasz, s vele együtt a gyorsaságimotoros-világbajnokság 2022-es szezonjának rajtja is: mutatjuk a Katari GP időtervét a tv-közvetítésekkel kapcsolatos információkkal együtt.

részletek

Ma tölti le önkéntes büntetését Christian Horner

A Red Bull csapatfőnöke a Katari Nagydíjon húzta ki a gyufát az FIA-nál, mikor egy sportbíró ellen rohant ki. Hivatalosan figyelmeztetést kapott, de önként vállalta, hogy részt vesz a stewardok konferenciáján, mely hétvégén zajlik.

részletek

A katari siker után Alonso ismét remek tempót talált

A kétszeres világbajnok spanyol és az egész Alpine istálló elégedett lehetett a pénteki edzések után, sikerült egészen remek beállításokra lelni, így Alonso joggal lehet bizakodó.

részletek

Kiderítette a katari defektek okát a Pirelli

Legalábbis az eddigi vizsgálatok során arra jutottak, hogy nem konstrukciós probléma, hanem a rázókövek által jelentett terhelés vezetett a többeknél jelentkező gumihibához két héttel ezelőtt.

részletek

Hogyan került a Közel-Kelet az F1 térképére?

A hétvégén debütáló Szaúd-arábiai Nagydíjjal elérkezünk a Formula-1 idei szezonjának véghajrájához, hogy aztán az egy héttel később esedékes Abu Dhabi Nagydíjon megkoronázzuk az F1 2021-es világbajnokát. Ezzel egyben a száguldó cirkusz év végi közel-keleti túrája is véget ér, mely a Katari Nagydíjjal együtt három versenyt foglalt magába. Az évadnyitó Bahreini Nagydíjat is figyelembe véve pedig a régió ebben a szezonban minden korábbinál több, összesen négy versenyt rendezett meg. De hogyan lett a Közel-Kelet a Formula-1 egyik ékköve és egyben megmentője?

részletek

Az újdonság ereje: Új pályák a versenynaptárban

Világszerte ismert sport lévén a Formula-1 folyamatosan új helyszíneket, versenypályákat ad hozzá a már így is szinte az egész Földet körbeölelő naptárához. A Liberty Media nem titkolt szándéka egyre tartalmasabbá, hosszabbá tenni a szezonokat – s erre a lehetőségre számos ország lecsapott. Idén egy vadonatúj verseny- és egy utcai pálya színesíti a különböző motorsport-szerelmes kultúrák palettáját, jövőre pedig egy második amerikai futammal szórakoztatja a közönséget a száguldó cirkusz. De az elmúlt néhány évben mely térségeknek sikerült bekerülniük a körforgásba, és több tízezres tömeget vonzaniuk a benzingőzzel és az égett gumi illatával?

részletek

Tudja a Red Bull, hol kapott ki Katarban

Az elmúlt hétvégén nemigen volt esélye Max Verstappennek Lewis Hamilton ellen, de Christian Horner F1-es csapatvezető megfejtette, hol buktak sokat a Mercedeshez képest a losaili pályán.

részletek

Brawn: Nagyszerű a bajnokság hullámzása

Az F1 sportigazgatóját Lewis Hamilton és Max Verstappen katari teljesítménye is lenyűgözte, de amit főleg nem győzött dicsérni, az az idei világbajnoki versenyfutás fordulatossága és kiélezettsége.

részletek

A rázókövekre gyanakszik a Mercedes

Négy pilótának is a bal első gumija lett defektes a Katari Nagydíjon, ez pedig többek között a Mercedesnek is keresztbe tett. Az istálló vezető pályamérnökének van egy elképzelése az okokról.

részletek

Brawn: Fernando rajongója vagyok

Az F1 sportfőnöke bevallotta, mindig bosszantotta, hogy Alonso csupán két világbajnoki címet nyert. A szakember szerint a spanyol egyértelműen a nap, sőt hétvége versenyzője volt Katarban.

részletek