Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. január 18. kedd

KatariNagydíj

Kiderítette a katari defektek okát a Pirelli

Legalábbis az eddigi vizsgálatok során arra jutottak, hogy nem konstrukciós probléma, hanem a rázókövek által jelentett terhelés vezetett a többeknél jelentkező gumihibához két héttel ezelőtt.

részletek

Hogyan került a Közel-Kelet az F1 térképére?

A hétvégén debütáló Szaúd-arábiai Nagydíjjal elérkezünk a Formula-1 idei szezonjának véghajrájához, hogy aztán az egy héttel később esedékes Abu Dhabi Nagydíjon megkoronázzuk az F1 2021-es világbajnokát. Ezzel egyben a száguldó cirkusz év végi közel-keleti túrája is véget ér, mely a Katari Nagydíjjal együtt három versenyt foglalt magába. Az évadnyitó Bahreini Nagydíjat is figyelembe véve pedig a régió ebben a szezonban minden korábbinál több, összesen négy versenyt rendezett meg. De hogyan lett a Közel-Kelet a Formula-1 egyik ékköve és egyben megmentője?

részletek

Az újdonság ereje: Új pályák a versenynaptárban

Világszerte ismert sport lévén a Formula-1 folyamatosan új helyszíneket, versenypályákat ad hozzá a már így is szinte az egész Földet körbeölelő naptárához. A Liberty Media nem titkolt szándéka egyre tartalmasabbá, hosszabbá tenni a szezonokat – s erre a lehetőségre számos ország lecsapott. Idén egy vadonatúj verseny- és egy utcai pálya színesíti a különböző motorsport-szerelmes kultúrák palettáját, jövőre pedig egy második amerikai futammal szórakoztatja a közönséget a száguldó cirkusz. De az elmúlt néhány évben mely térségeknek sikerült bekerülniük a körforgásba, és több tízezres tömeget vonzaniuk a benzingőzzel és az égett gumi illatával?

részletek

Tudja a Red Bull, hol kapott ki Katarban

Az elmúlt hétvégén nemigen volt esélye Max Verstappennek Lewis Hamilton ellen, de Christian Horner F1-es csapatvezető megfejtette, hol buktak sokat a Mercedeshez képest a losaili pályán.

részletek

Brawn: Nagyszerű a bajnokság hullámzása

Az F1 sportigazgatóját Lewis Hamilton és Max Verstappen katari teljesítménye is lenyűgözte, de amit főleg nem győzött dicsérni, az az idei világbajnoki versenyfutás fordulatossága és kiélezettsége.

részletek

A rázókövekre gyanakszik a Mercedes

Négy pilótának is a bal első gumija lett defektes a Katari Nagydíjon, ez pedig többek között a Mercedesnek is keresztbe tett. Az istálló vezető pályamérnökének van egy elképzelése az okokról.

részletek

Brawn: Fernando rajongója vagyok

Az F1 sportfőnöke bevallotta, mindig bosszantotta, hogy Alonso csupán két világbajnoki címet nyert. A szakember szerint a spanyol egyértelműen a nap, sőt hétvége versenyzője volt Katarban.

részletek

Ocon örült, hogy segíthetett Alonsónak

Bár a francia nem tudta annyi ideig feltartóztatni az F1-es Katari Nagydíjon Sergio Perezt, mint spanyol társa tette azt Lewis Hamiltonnal a Hungaroringen, azért így is kivette a részét a dobogóból.

részletek

Nem érti a Mercedes, mitől volt ilyen gyors Hamilton

Sejtették, hogy jók lehetnek Katarban is, de a címvédő istálló vezető pályamérnöke szerint egyetlen szimulációjuk alapján sem tudják megmagyarázni, miért volt ennyivel Verstappen előtt a brit.

részletek

Alpine: Néhány kanyaron múlt Alonso dobogója

Marcin Budkowski, a csapat F1-es ügyvezetője szerint stresszesek voltak a Katari Nagydíj utolsó körei, de abban biztosak voltak, hogy nem vállaltak biztonsági kockázatot a spanyol taktikájával.

részletek

Podcast: Forró indulatok, Alonso-dobogó

Az izgalmak és az indulatok is a tetőfokra hágtak, miután Lewis Hamilton újabb győzelmével megközelítette a szombaton megbüntetett trónkövetelőt – Alonso pedig hét év után tért vissza a pódiumra.

részletek

Számított a defektre a Willliams

Bár egyik pilótájuk, Nicholas Latifi azt jelentette a rádión, nem volt előjele, csapattársa, a szintén pórul járó George Russell szerint már a verseny előtt tudták, hogy baj lehet a Pirellikkel.

részletek