DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Rosberg: Ennek nem szabadna megtörténnie

A Fomrula-1-ben hat futamgyőzelemig jutó Ralf Schumacher úgy látja, legfőbb ideje közbelépni a Mercedes vezetőinek. Nico Rosberg átélt már hasonlót.

Lewis Hamilton a harmadik helyről indult a vasárnap esti Katari Nagydíjon, míg előle pont csapattársa, George Russell rajtolhatott. A hétszeres világbajnok lágy gumikat választott az induláshoz, Russell pedig a közepes keverékeken vágott neki az 57 körös versenynek.

Ennek megfelelően Hamilton jobban is rugaszkodott el, mint csapattársa, s az egy kanyarhoz érve már előtte is volt, azonban mivel a belső íven ott tartózkodott Verstappen, Rusellnek nem volt hová mennie, mikor Hamilton megpróbálta ráhúzni autóját, emiatt összeütköztek a Mercedesek, Hamilton számára pedig rögtön véget is ért a verseny.

 



Bár Hamilton elismerte, 100%-ban ő okolható a történtekért, s ezt a csapat sem látja másképp, a hétszeres világbajnok pedig személyesen is bocsánatot kért Russelltől, sokan úgy gondolják, hogy elkezdődött a harc az első számú versenyző pozíciójáért a Mercedesnél, ennek pedig jó volna elébe menni.

Közbe kell lépnie a Mercedesnek

Közéjük tartozik a Sky Deutschland egyik szakértője, a hatszoros futamgyőztes Ralf Schumacher, aki szerint szintén egyértelműen Hamilton hibázott.

„Lewis túl hamar húzta be az autót, így nem hagyott George-nak elegendő helyet. A Mercedes nagyon erős volt a versenyen, rengeteg pontot dobtak el maguktól” – kezdte Schumacher.

Toto Wolff ugyan személyesen nem volt jelen a nagydíj helyszínén, de az ütközést követően valahogyan mégis rádiózott Russell-lel. Ralf Schumacher szerint ideje lesz elbeszelgétnie a versenyzőivel a csapatfőnöknek.

 

„Lesz mit elintézniük most egymás között, szóval jobb, ha a csapat már most közbelép” – tette hozzá Ralf Schumacher, akinek szavaival egyetért Nico Rosberg, azzal a kivétellel, hogy szerinte nincs szükség sok elemzésre.

Rosberg tudja, milyen ez

„Nincs mit megbeszélni, mivel ez az eset eléggé egyoldalú volt. Lewis a külső íven próbálkozott, mivel jól rajtolt a lágyakon. Nagyon gyors volt, volt tapadása, de aztán rosszul mért fel valamit, és egy kicsit hamar húzta bentre az autót. Egyáltalán nem nagy hiba, de komoly következményei voltak. Természetesen ilyen dolgoknak nem szabadna megtörténnie.”

Nico Rosberg pontosan tudja, hogy miről beszél, hiszen a 2016-os Spanyol Nagydíjon maga is átélte, milyen összeütközni a csapattársával, aki pont Lewis Hamilton volt akkoriban. Kettejük idejében több kisebb-nagyobb incidens is történt, így a Mercedesnél pontosan tudhatják már, hogyan oldják meg ezt a szituációt.

Nem először akadtak össze

Nem ez volt az első eset, hogy a két Mercedes egymásra talált a pályán, mióta Hamilton és Russell vezetik a mára fektévé változott Ezüst Nyilakat. A barcelonai kvalifikáció talán legemlékezetesebb momentuma volt a Mercedesek összeérése a Q2-ben: mindketten gyorskört kezdtek meg, Lewis Hamilton balról kezdte előzni George Russellt, aki azonban szintén balra húzódott a lassuló Carlos Sainz kikerülése miatt – az eredmény összeütközés lett, a fiatalabb brit pedig már a Q2-ben kiesett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: