DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 28. péntek
Hírösszefoglaló

Nyilatkozatháború – csütörtöki F1-es hírek

Verstappen Wolffnak, Hamilton Markónak szólt be, akit Perez vett védelmébe – és történt egy pilótabejelentés is. A Szingapúri Nagydíj sajtónapjának F1-es hírei.

A sajtónappal megkezdődött a 2023-as Szingapúri F1-es Nagydíj hétvégéje, melynek legfontosabb híre kétségkívül az Alfa Romeo 2024-es párosának megerősítése volt: Guanyu Zhou jövőre is a csapat tagja marad – a kínai versenyző azt is elmondta, miért csak egy évre szól a szerződése.

zhou-alfaromeo



Így már csak három hely kiadó a 2024-es rajtrácson, az AlphaTauri két versenyzője mellett az új festést villantó Williams egyik pilótájának nincs még szerződése, melyet csapatfőnöke szerint Logan Sargeantnak „ki kell érdemelnie”. Ha már versenyzői ülésekről esett szó: Sebastian Vettel saját elmondása szerint nem zárja ki, hogy egyszer még az F1-es mezőny tagja legyen.

Az elmúlt hetek nagy port kavaró nyilatkozatai közül több is témát jelentett ma: Max Verstappen keményen odaszólt Toto Wolffnak a „wikipédiás” megszólalása miatt, a zongorázó Lewis Hamilton pedig a Red Bullt támadta Helmut Marko „dél-amerikai” megnyilatkozásáért – pedig az érintett Sergio Perez megbocsátott Markónak.

perez-singapore

Bajnokavatás még biztosan nem lesz a hétvégén, erről is írtunk ma, és ami még nem lesz Szingapúrban, az a monzaihoz hasonlóan gyors Ferrari, legalábbis Carlos Sainz szerint. A Haasról is ejthettünk ma szót: Kevin Magnussen szerint az egykörös tempó jelenti a fő különbséget közte és csapattársa, Hülkenberg között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: