DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Wiki-ügy: „A Mercedesnek szar versenye volt”

Max Verstappen csípős reakciót adott Toto Wolff „wikipediás” nyilatkozatára: szerinte az F1-es csapatfőnöknek saját istállójával kellene foglalkoznia.

Természetesen a kétszeres F1-es bajnok Max Verstappenhez is eljutott (hogy is ne jutott volna), hogy Toto Wolff milyen cinikusan nyilatkozott a korábban soha nem látott, tízversenyes győzelmi sorozatáról – mint emlékezhetünk, az osztrák csapatvezető annak a véleményének adott hangot, hogy az ilyesmi csak arra jó, hogy felkerüljön az egyébként senki által nem olvasott Wikipediára…

torger-wolff



Verstappen Szingapúrban reagált a rivális csapat vezetőjének szavaira, melyek szerinte saját keserűségéből fakadtak monzai gyenge teljesítményük után: „Nem vagyok csalódott, szar versenyük volt, szerintem a saját produkciójukon volt kibukva” – mondta csípősen a holland majd hasonló éllel hozzátette:

„Néha úgy beszél, mintha a mi csapatunk alkalmazottja lenne, de szerencsére nem az” – szúrt oda a kétszeres világbajnok, aki szerint Wolff jobban tenné, ha a saját csapatára fókuszálna. „Mi is ezt tesszük, és ezt tettük, amikor ők domináltak. És szerintem el kell tudni ismerni, ha egy csapat jól teljesít, így tettünk mi is, hiszen ez még inspirációt is jelentett.”

verstappen-belgium

„Lenyűgöző volt egy ennyire domináns teljesítményt látni” – folytatta Verstappen. „Mi pedig tudtuk, hogy keményen kell dolgoznunk, meg kell próbálnunk javulni és elérni ezt a szintet. Most pedig, hogy sikerült, nagyon örülünk neki, és élvezzük a helyzetet.”

Wolffról egyébként a Red Bull első embere, Christian Horner is megszólalt, aki amellett, hogy felidézte, milyen kemény volt számára a 2021-es bajnoki küzdelem – melybe állítása szerint bele is őszült –, így felelt tréfásan arra a kérdésre, milyen mostanában a viszont közte és a Mercedes-főnök között: „Nem láttam őt 2021 óta, szóval minden rendben van!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: