DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Vowles: Sargeantnak ki kell érdemelnie a 2024-es ülését

James Vowles elárulta: Logan Sargeantnek meg kell dolgoznia a 2024-es szerződéséért, és elkezdeni felzárkózni Albonhoz – ám a csapatfőnök szerint jó úton van az amerikai.

James Vowles elárulta: Logan Sargeantnek meg kell dolgoznia a 2024-es szerződéséért, és elkezdeni felzárkózni Albonhoz – ám a csapatfőnök szerint jó úton van az amerikai.

Még nem szerzett pontot a bemutatkozó idényében Logan Sargeant, a Williams amerikai újonca – ám a csapat fejlődésével tőle is láthattunk meglepetéseket. Zandvoortban először jutott be a nedves körülmények között zajló kvalifikáción a Q3-ba, de az első gyorskörét követően a falban kötött ki. A futamon sem ért célba: az FW45-ös ismét összetört, azonban ennek a csapat közleménye szerint egy hidraulikai meghibásodás volt az okozója.



Monzában egy csendesebb hétvégét láthattunk Sargeanttól: az időmérőt a tizenötödik helyen zárta, míg a futamon tizenharmadikként ért célba. Arról, hogy ez a teljesítmény elég lesz-e a szerződése meghosszabbításához, James Vowles csapatfőnök így nyilatkozott a Sky Sports oldalának:

„Amit neki is tanácsoltam, a következőek voltak: ez egy teljesítményalapú rendszer, nem azért vagy itt, mert azt szeretnénk. Ki kell érdemelned a helyed, erről szól az autósport.”

Felzárkózás a csapattárshoz

A Williams idei 21 pontját összegyűjtő Alexander Albon kiemelkedő formában versenyez: Monzában és a Holland Nagydíjon is az első hatba kvalifikálta magát. Vowles szerint Sargeantnek fel kell zárkóznia a brit-thai csapattársához:

„Azt szeretném, ha ezt az általános elvet követnéd és ezen az úton fejlődnél, közelebb kerülnél Alexhez. Így lesz hely neked is. Előtte azonban kell, hogy pontokat lehessen a nevedre írni. Zandvoortban lett volna erre lehetőség – ezek kihasználásával tudod megtartani az ülésed a Formula-1-ben” – idézte fel a csapatfőnök az amerikaival folytatott beszélgetését.

„A jelenlegi helyzetünkben figyelembe kell vennünk, hogy hol állnak a pilótáink. Alex hosszú távon a csapatunk tagja lesz, ezt előre ki merem jelenteni” – fogalmazott Vowles. „Logan pedig szépen fejlődik, csak ezt versenyről versenyre nagyobb mértékűvé kell tennie.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: