DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Vettel az F1-es visszatérésről: Nem mondhatok nemet...

Úgy beszélt az F1-es visszatérés lehetőségéről Sebastian Vettel, hogy egyáltalán nem zárta azt ki megfelelő ajánlat esetén.

Nem mondott egyértelmű nemet az F1-es visszatérés lehetőségére Sebastian Vettel: a 2022 végén, 35 esztendősen visszavonult négyszeres világbajnok úgy fogalmazott, hogy nem zárhatja ki azt, hogy újra látjuk még a mezőnyben.

Vettel azért intett búcsút az F1-nek, hogy több időt töltsön a családjával, az utolsó szezonjaiban érezhető volt rajta, hogy a korábbi motivációja már nincs meg. A visszavonulásának bejelentése óta többször is felmerült már, hogy lehet még helye a rajtrácson, állítólag volt is csapat, amely érdeklődött iránta, de ennél több nem történt.

A sportág korábbi nagy bajnokai közül például Alain Prost, Niki Lauda, Michael Schumacher, Fernando Alonso és Kimi Raikkönen is visszatért az első visszavonulása után, és éppen ezért mondja azt Vettel, hogy kizárni nem tudja ezt a lépést.

f1-vettel-2023



„Nem mondhatok nemet, mert nem tudhatom. Szerintem ezt minden olyan pilótától megkérdezték, aki visszavonult, majd visszatért, és a legtöbben azt mondták, hogy ’nem’, néhányan azt, hogy ’nem tudom’, de a végén mindegyikük visszatért, szóval kizárni nem tudom” – mondta a Sky Sportsnak Vettel.

„Ez valószínűleg az időzítéstől függ és nyilván nem tart a végtelenségig, mert 36 éves vagyok, nem az a helyzet, hogy jó, majd tíz éven belül visszatérek. Talán idővel gondolkodni fogok rajta, de ez a kihíváson is múlik, de mindegy, jelenleg ez most nincs a fejemben” – tette hozzá a német.

„Most élvezem azt a kihívást, amit a ’mit csináljak most’ kérdés jelent. Minden versenyző számára az a legnagyobb kihívás, hogy mit csináljuk a visszavonulás után. Sok van még hátra az életünkből, és az élet nagyszerű lehet versenyzés nélkül is, sok remek dolgot csinálhatunk, ami élvezetet okoz.”

 

Csak akkor tér vissza az F1-be, ha ő akarja

Vettel szerint az nem opció, hogy valaki kiesik az egyik ülésből, és beül a helyére B opcióként: csak akkor jöhet szóba a visszatérés, ha ő akarja, és adódik megfelelő lehetőség, nem valakinek a helyettese akar lenni.

„Ha visszatérek, az azért lesz, mert azt akarom, nem azért, mert valaki kidől, és beugrok a helyére, ilyen nem lesz. A nyakam most nincs hozzászokva a tempóhoz, így nem lehet beülni, de egyébként minden más területen elég jó formában vagyok fizikálisan” – mondta a négyszeres világbajnok, akivel éppen egy F1-es autó vezetése után készítette ezt az interjút a Sky Sports, hiszen a német a Red Bull RB7-essel hajtott ki a Nordschleifére az energiaitalosok rendezvényén az elmúlt hétvége során.

Vettel egyébként éppen ezen a napon, szeptember 14-én hívta fel magára igazán a figyelmet 2008-ban, 15 évvel ezelőtt, amikor a Toro Rossóval brillírozott az esős monzai hétvégén – Retro rovatunk erről szóló cikke itt olvasható!

f1-vettel-redbull_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: