DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Hamilton a Red Bullt támadja Marko miatt

A Red Bullnak fel kellett volna lépnie Marko „teljességgel elfogadhatatlan” szavaival szemben – így gondolja Hamilton, aki hangsúlyozta: a Mercedes nem így működik.

Azt eddig is megszokhattuk, hogy a Mercedes és a Red Bull F1-es csapatának tagjai előszeretettel foglalkoznak a másik istállóval és annak belügyeivel, s nagyjából ugyanazokban a percekben, amikor Max Verstappen arról beszélt, hogy a Mercedesnél saját magukkal kellene foglalkozniuk, Lewis Hamilton gyorsan véleményt nyilvánított a Red Bull-család elmúlt heteinek legpikánsabb sztoriját illetően.

Természetesen Helmut Marko Sergio Perezt illető nyilatkozatáról van szó, melyben a „dél-amerikai” származása miatt minősítette versenyzőjét, s melyről maga az érintett mexikói pilóta úgy nyilatkozott, hogy nem neheztel a veterán szakemberre. A mindenfajta diszkrimináció ellen következetesen kiálló Hamiltonnak viszont megvan a saját véleménye Marko szavairól, s ezt nem is rejtette véka alá:

marko-2023_2



„Teljességgel elfogadhatatlan, amit mondott. Miközben azt mondjuk, hogy nincs helye az effajta diszkriminációnak ebben a sportágban, ahogy nincs is neki, az, hogy az ő pozíciójában lévő vezető személyiségek ilyen megjegyzéseket tesznek, nem visz előre minket. Inkább csak megmutatja, mennyi dolgunk van még.”

„A háttérben kemény munka zajlik, hogy megküzdjünk ezekkel a dolgokkal” – folytatta Hamilton. „De nagyon nehéz előremozdulni, ha a legfelsőbb szinten így gondolkoznak emberek, ez akadályozza a haladást. De hogy őszinte legyek, nem vagyok meglepve” – mondta a hétszeres bajnok, aki nem elégedett a Red Bull reakciójával a történtekre:

hamilton-spielberg

„Az ilyesmi nincs annyival elintézve, hogy bocsánatot kérsz érte, ennél többet kell tenni szerintem. Ha egy csapat egy tagja ilyen megjegyzést tesz, vagy eltávolítják, vagy legalább kiadnak egy közleményt, hogy nem értenek egyet az ilyesmivel. Szóval ez furcsa, hogy eddig nem tették meg” – fejtette ki Hamilton, aki különbséget fogalmazott meg saját csapata és az energiaitalosok között:

„Ez nem az én csapatom, mi nem így működünk. Az eset megmutatja, mennyire fontos, hogy folytassuk a munkát, amit a csapatommal és az egész sportággal akarok végezni. Sokat kell még tennünk azért, hogy ezt egy befogadóbb környezetté tegyük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: