DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Perez megvédte a „dél-amerikaizó” Markót

Nem tekinti személyes sértésnek a származását illető (ráadásul téves) megjegyzést Sergio Perez, aki megbocsátott Helmut Markónak – mert ismeri őt.

Helmut Marko kavart némi vihart (és nemcsak az osztrák közoktatás földrajz terén mutatott hatékonyságát illetően), amikor úgy nyilatkozott, hogy Sergio Perez azért nem tud olyan összeszedett lenni, mint például Vettel vagy Verstappen, mert „dél-amerikai” (sic!) versenyzőként más a mentalitása.

Külön pikantériája a dolognak, hogy mindez az időmérős teljesítmény kapcsán hangzott el, márpedig a mai napig a harmadik legtöbb pole-t egy (Perezzel ellentétben valóban) dél-amerikai pilóta, egy bizonyos Ayrton Senna szerezte…

marko-2023_1



Marko később nagy nehezen ugyan, de elnézést kért a szavaiért, s mint a mexikói (és nem dél-amerikai, ezt azért rögzítsük) versenyző elárulta, ugyanezt megtette privátban is: „Volt egy négyszemközti beszélgetésem vele, elnézést kért, és ez volt számomra a legfontosabb. Továbblépünk, hiszen a személyes kapcsolatunk alapján tudhatom, hogy nem úgy értette, és ez sokat segít” – mondta Perez, majd hozzátette, hogy ha nem ismerné Markót, akkor sértőnek találta volna a származását illető megjegyzéseket:

„Elfogadtam a bocsánatkérését, mert ismerem Helmutot, a megjegyzést önmagában viszont érezhettem volna sértőnek. De így nem tűnt annak, és bármit is mondunk a sajtónak, az nem ugyanolyan, mint amikor egymás között beszélgetünk” – folytatta a világbajnoki ezüstérem felé tartó versenyző, aki megpróbálta teljesen felmenteni a 80 éves szakembert a szavai alól:

perez-singapore

A képen nem egy dél-amerikai versenyző látható

„Mind hibázunk, számomra az volt a legfontosabb, hogy elfogadtam a személyes bocsánatkérését, hogy utána mi történik a sajtóban és a közösségi médiában, az már nem rajtam múlik. A megjegyzés önmagában nagyon sértő, de a személyes kapcsolatunk segített abban, hogy megértsem őt” – mondta Perez, azzal is kiegészítve, hogy nem tekinti személyes sértésnek Marko szavait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: