DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
Hírösszefoglaló

Konfliktus, éhség, pilótapiac – szerdai F1-es hírek

Veszély a Ferrarinál, szükség van a DRS-re, éhes-e még Lewis Hamilton, és mit hozhat Palou, Norris és Lawson jövője? A szerdai F1-es sztorik.

A csapaton belüli problémák veszélyeire figyelmeztette a Ferrari csapatfőnökét Nico Rosberg, aki pontosan tudja, hogy milyen, amikor egy istállón belül elszabadul a pokol. A két versenyző (és a csapat) múltja alapján ez akár a Haasnál is megtörténhetett volna idén, de ezt sikerült elkerülni, Nico Hülkenberg pedig azt is elmesélte, hogy épp régi „megnyalós” konfliktusuk vezetett az összehaverkodáshoz Magnussennel. És ha már Hülkenberg: a német keserűen nyilatkozott idei autójáról, szerinte csodára lenne szükségük az érdemi előrelépéshez ebben a szezonban.

ferrari-battle-monza



Több pilótapiacot érintő nyilatkozatról is beszámolhattunk ma. A frissen megkoronázott IndyCar-bajnok, Alex Palou arról beszélt, csak nagyon kicsi esélyt lát az F1-be szerződésre, de legalább elkezdte írni „a könyvet”. A spanyol célpontja elsősorban az AlphaTauri lehetett volna, ahol megnőni látszanak Liam Lawson állandó szerződtetésének esélyei, míg a nagycsapat, a Red Bull esetében Lando Norris leigazolására vágyik Helmut Marko.

A pilótapiac témáját a Formula Podcast legújabb adásában is érintettük, melyben az Olasz Nagydíjról beszélgettünk:

 

Ritka pillanat: egyetértettek két élcsapat versenyzői, hiszen a Red Bull párosa mellett Carlos Sainz is úgy véli, hogy szinte minden pályán szükség van a DRS-re. Ennek kiiktatása nemrég felmerült, s nehéz volt nem úgy látni, hogy a rendszert legjobban hasznosító Red Bull visszafogását célozná a változtatás – Lewis Hamilton nem vágyik arra, hogy a Bikákat mesterségesen lassítsák le, de azt is elmondta, hogy velük ezt többször megtették.

hamilton-spielberg

A brit hétszeres világbajnokról egy élő legenda, Jackie Stewart úgy nyilatkozott, hogy már nincs meg benne a kellő éhség, míg Hamilton főnöke, Toto Wolff azt fejtette ki, hogy a Red Bull már csak maga ronthatja el a tökéletes szezont. Fernando Alonso nyilatkozatában szintén utalt Hamiltonra, szerinte nem érdemelték meg a 2007-es vb-címet, s arról is ma számoltunk be, milyen abroncsokat tesztel ezúttal a Pirelli.

pirelli-2023

A hétvégén F1 ugyan nem lesz, de számos más izgalmas széria, többek között a WEC, a WRC, a MotoGP – ahol a hatalmasat bukó címvédő is megpróbál részt venni – és az IndyCar is futamot rendez, utóbbi ráadásul a szezonzárót.

A teljes program közvetítésekkel ide kattintva olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: