DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Rosberg figyelmeztette a Ferrarit a veszélyre

Nico Rosberg pontosan tudja, hogy milyen, amikor egy csapaton belül elszabadul a pokol – és nagyon szeretné, hogy ez ne történjen meg a Ferrarinál.

A 2016-ban világbajnoki címet szerző Nico Rosberg, aki a minap árulta el, hogy folytatott bizonyos egyeztetéseket a Ferrarival egy esetleges Maranellóba szerződésről, ezúttal tanácsadói szerepben tűnt fel a vörösöknél – persze nem hivatalosan, csak alkalmilag: mivel jól ismeri a csapaton belül elharapózó indulatokat, volt mit mondania a Scuderia csapatfőnökének, Frederic Vasseurnek, aki alatt egykor juniorkarrierje során még versenyzett is.

A Sky Sportsnak nyilatkozva a német exversenyző így nyilatkozott Leclerc és Sainz csatájáról: „Számunkra ez csodálatos volt, de egyúttal közel jártak a balesethez is, különösen az utolsó megmozdulásnál, amikor Charles kerekei blokkoltak. A verseny után el is mondtam Fred Vasseurne, hogy nagyon erősen ajánlom, hogy mindkettejüket ültesse le ő maga, és ne a csapatmenedzser vagy valaki más, hiszen neki van a legnagyobb hatalma.”

ferrari-battle-monza



„Talán előbb az egyikkel, aztán a másikkal, aztán a kettővel együtt, hiszen akkor tényleg megkapod a teljes sztorit” – mondta Rosberg, aki szerint ebben a pillanatban Leclerc-rel kell „jobban vigyáznia” a Ferrarinak. „Fontos, hogy előremutató legyen a beszélgetés, hiszen egyébként egyik vagy másik versenyzőben, és szerintem most ez inkább Charles lesz, rossz érzések támadhatnak, és ez gyorsan elszabadulhat.”

Nehéz úgy érezni, hogy Rosberg nem tapasztalatból beszél… „Esetleg legközelebb majd azt gondolja, hogy hé, most nem veszek vissza” – folytatta a német. „Vagy hogy ugyanezt teszem, mint múltkor, és ezzel törlesztek. Vasseurnek kezelnie kell ezt, megpróbálni támogatónak és semlegesnek maradnia. Azt felelte, hogy megteszi, én pedig szívesen lennék ott abban a szobában… De ez nem lehetséges” – zárta szavait a 23-szoros futamgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: