DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Varázslatra lenne szükségünk” – Hülkenberg

A Williams már elhúzott, de a többiekkel sem tudja tartani a lépést a Haas. Pedig Magnussen úgy érzi, erősebb alapok vannak a csapatnál, csak az autó gyenge.

Újabb szenvedős futamon van túl a Haas: Nico Hülkenberg és Kevin Magnussen az utolsó két pozícióban, a 17. és 18. helyeken látta meg a kockás zászlót a Formula-1-es Olasz Nagydíjon. Mindeközben a riválisaik közül a Williams már tíz pontra elhúzott tőlük a konstruktőri vb-tabellán, az Alfa Romeo bezsákolt egy vb-egységet és az AlphaTauri sem volt messze ettől a beugró Liam Lawsonnal.

„Hogy őszinte legyek, úgy tűnik, a Williams már elhúzott, ők és a McLaren nyilvánvalóan nagyot fejlődtek idén. Nem látom, hogyan tudnánk ezt megfordítani, hacsak nem állunk elő valami varázslattal” – ismerte el a monzai viadalt követően Hülkenberg.

f1-hulkenberg-haas-monza



A német versenyző azért bízik benne, hogy a soron következő szingapúri forduló jobban sikerülhet: „Le vagyunk maradva a versenytársakhoz képest, és mi voltunk az egyetlen csapat, amely nem hozott semmit ide Monzába. Ha ilyen keveset teszünk, nem várhatunk túl sokat, és nem érdemeltünk pontokat itt, messze voltunk tőle” – magyarázta a pilóta a Sky Germanynek.

„Frusztráló, de el kell fogadnunk, és egy olyan pályára megyünk, amely talán jobban passzol hozzánk. Nem számít nagy ragyogásra, de újra lesz új első szárnyam, szóval óvatosan optimista vagyok. Nem fogunk csodát tenni, de remélem, kicsit jobbak leszünk.”

 

Magnussen: Erősebb csapat, leggyengébb F1-es autó

A csapattárs Magnussennel kockáztatott a Haas, a mezőny többségével ellentétben a kemény keverékű gumikon startolt a dán, de így sem tudta elnyújtani az első etapját a Haas borzalmas gumikezelése miatt: „El kellett volna tudnunk menni hosszabban, de egyszerűen egyáltalán nem volt tapadásunk, az autó egyensúlya pedig annyira rossz volt, így esély sem volt erre.”

Pedig Magnussennek meggyőződése, hogy az istálló most stabilabb alapokkal rendelkezik, mint korábban – nyilvánvalóan a MoneyGram támogatása révén –, csak épp az autó gyenge: „Továbbra is hiszem, hogy a csapat erősebb helyzetben van, mint korábban, csak az a paradoxon, hogy talán most a leggyengébb az autónk. Az erős alapokkal, amit látok a csapatban, sokkal jobban teljesíthetünk és szerintem sokkal jobban is fogunk.”

„Ez tényleg egy türelemjáték. Ki kell tartanunk azzal, amink most van és várni a jobb dolgokra. Zajlik a munka a háttérben, és ki kell várnunk, amíg azok a részek megérkeznek az autóhoz. Nem sírhatunk amiatt, amink van, azzal kell dolgoznunk, meg kell próbálnunk kihozni belőle valamit függetlenül attól, mennyire nehéznek tűnik ez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: