DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 9. vasárnap
F1

A McLarent idéző Liam Lawson ülést kaphat

Ha Helmut Marko valakit nemcsak dicsér, de egyenesen versenyzői szerződésről beszél vele kapcsolatban, az mindenképpen jó jel – Lawson élete lehetősége előtt áll.

Amikor a Red Bull úgy döntött, hogy megválik az alulteljesítő Nyck de Vriestől, a Super Formulában szereplő juniorversenyző, Liam Lawson helyett régi pilótájuknak, Daniel Ricciardónak adtak lehetőséget az AlphaTaurinál, ám az ausztrál kéztörése miatt az új-zélandi pilóta Zandvoortban végül bemutatkozhatott. Debütálásán Lawson tisztesen helyt állt, majd Monzában egészen remek teljesítménnyel rukkolt elő, s a pontszerzéshez is közel járt.

Produkciója mellett természetesen Helmut Marko sem mehetett el szó nélkül, aki a Red Bull saját csatornáján, a ServusTV-n méltatta a fiatal tehetséget: „Liam már egy ideje velünk van, nagyon erős versenyző. Okosan vívja a csatáit, kicsit Bruce McLarenre hasonlít. Egyértelmű, hogy számolnunk kell vele a jövőre nézve” – mondta Marko, aki szerint Lawson megszerezheti a Super Formula bajnoki címét. Aztán valami sokkal fontosabbat is hozzátett…

lawson-monza-tauri



„Ez talán azt is jelentheti, hogy állandó szerződést kap az F1-ben a tartalékpilóta szerep helyett. Az ilyesmi gyorsan megtörténhet” – mondta a veterán szakember, aki több évtizedes ténykedése során sokszor bizonyította, mennyire gyorsan történhet meg az ilyesmi a Red Bullnál… A sorsa pedig, legalábbis Marko szavai alapján a következő versenyeken dőlhet el:

„Megmutatta, hogy elég jó az F1-es szerepléshez. Az előttünk álló futamokon meg kell erősítenie, hogy tényleg meglépte ezt a szintet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: