DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Norris szerződtetéséről beszélt nyíltan Marko

Sergio Perez már 30 is elmúlt, sorra jönnek a gyerekei, nem kiegyensúlyozott és nem koncentrál eléggé – így lehet összegezni Helmut Marko nyilatkozatát.

A Red Bull tulajdonában lévő osztrák Servus TV adásában, ahol Liam Lawson F1-es esélyeiről is beszélt, Helmut Marko ismételten kritikával illette Sergio Perezt, aki szerinte „nem kiegyensúlyozott, és nem mindig koncentrál eléggé”. Az persze nem újdonság, hogy Marko kifejti az őszinte és nem mindig hízelgő véleményét a mexikóiról, az már annál inkább, hogy mennyire nyíltan beszélt arról, hogy kit szeretne utódjának:

norris-perez



„Pereznek 2024-ig van szerződése, Norrisnak viszont sajnos 2025-ig, ami nagyon hosszú idő” – mondta Marko. Tudvalevő, hogy Norris korábban nagyon közel állt ahhoz, hogy a Red Bull-család tagja legyen, s úgy tűnik, Marko most sem tett le róla, hogy a mintegy fél évtizeddel ezelőtt meghiúsult üzletet végül nyélbe üsse:

„Egyértelműen számolunk vele a jelöltek között. A Toro Rossónál annak idején már meg is állapodtunk vele, amíg a menedzsere meg nem tudta, hogy adódik egy lehetőség egy szerződésre a McLarennél. Fiatalsága és gyorsasága miatt nagyon jól illene hozzánk” – mondta, gyorsan kontrasztba is állítva őt Perezzel: „Sergio ezzel szemben már harminc is elmúlt és épp a negyedik gyermekét várja, úgyhogy más dolgok is foglalkoztatják… Idővel kiderül, hogyan tovább.”

marko-drivers

Marko viszont nem csak kritizálta Perezt, hanem azt is aláhúzta, hogy a Verstappen mellett az elmúlt években megforduló versenyzők közül ő állta meg a helyét legjobban – pedig a megítélését azóta egyaránt helyreállító Pierre Gasly és Alex Albon volt a két elődje. „A Red Bull ülése egyfelől az egyik legkeresettebb hely, másfelől viszont Max Verstappen az ellenfeled. Ehhez nagyon erős személyiség és mentalitás kell. Az elmúlt években Perez teljesített a legjobban mindannyiuk közül, és versenyeket is nyert.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: