DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Hírösszefoglaló

Sem Hamilton-szerződés, sem Leclerc-magyarázat – csütörtöki hírek

Verstappen Alonso győzelmének örülne, Lawrence Stroll kettős Aston-dobogót vár, az időmérőn és futamon is lehetséges eső: ezek voltak a kanadai F1-es médianap fő hírei.

Hétvégén folytatódik az F1-es szezon, a Kanadai Nagydíj szakítja meg az európai menetelést. De mit érdemes tudni a futam kapcsán? Összeszedtük egy cikkbe a fontos dolgokat.

Csütörtökön tartották a nagydíj sajtónapját, ahol elhangzottak érdekes mondatok – mikor Max Verstappent megkérdezték, melyik ellenfele idei győzelmének tudna örülni, rávágta: „Fernando!” Arról is beszélt, nyerhet-e a Red Bull mindenhol – bővebben itt.

Charles Leclerc-t barcelonai időmérős gondjáról kérdezték: nagyon furcsa probléma jelentkezett a Ferrarinál, a balkanyarokban fordult rosszul az autó, ami hét tizedmásodperc időveszteséget és Q1-es kiesést eredményezett. A csapat megvizsgálta az autót – és nem találta meg a magyarázatot. Ezt nyilatkozta Leclerc.



Lewis Hamilton a Spanyol Nagydíj után ejtette el, hogy már a futam utáni hétfőn aláírhatja új szerződését. Ennek egyelőre semmi jele – a Sky Sports kommentátora, David Croft szerint nem is lesz bejelentés a hétvégén. Maga Hamilton ezt mondta a sajtótájékoztatón: „Sokszor beszéltünk Totóval, remek a kapcsolatunk, így jelenleg nincs is mi mást elmondani. Előrelépés történt, de ezen kívül újdonságot nem tudok hozzátenni.”

Lawrence Stroll hiszi, hogy fia a szezon végére egy szintre kerül Alonsóval. Az F1-es Kanadai Nagydíjon dupla dobogót vizionál csapata számára – ezt mondta az Aston Martin vezére.

A kettős dobogó hírére Alonso is reflektált, némi szkeptikussággal: „Sosem lehet tudni, de azért ez egy elég agresszív cél a hétvégére. De ismerjük Lawrence-t, az ő ambíciói mindig rettentő magasan vannak. Igyekszünk boldoggá és büszkévé tenni őt hazai versenyén.”

Csütörtökön még csendes volt a montreali versenypálya

Időjárásjelentés a Kanadai Nagydíjra: Szombaton a jelentések szerint folyamatosan záporok, zivatarok várhatók a térségben, és bár jelen állás szerint van rá esély, hogy az időmérőre felszárad a pályán, de abban az időpontban is lehet eső a térségben. Vasárnapra tiszta reggelt jósolnak, délután viszont megérkezhet a csapadék, nagyjából a futam időpontja után egy órával várják jelenleg az esőt, legalábbis van esély rá - felhős időt mondanak azokra az órákra.

Nem lehet majd levágni az egyes-kettes kanyart a hétvégi F1-es Kanadai Nagydíjon: a helyszínről Albert Fabrega posztolt képeket a közösségi oldalán, amelyeken látszik, hogy a rendezők betettek egy falat a kettes kanyar kijáratához, meggátolva ezzel a korábbi években sokszor kérdéses, véleményes megítélésű kanyarátvágásokat. Ez egy-egy csatában is nagyon fontos lehet, illetve a rajtnál is okozhat problémákat. Fotók itt.

Stefano Domenicali szerint óriási a kereslet az F1-es csapathelyekért, de nagyon megugrott az istállók értéke. Továbbra sincs meggyőződve arról, kell-e több alakulat.

James Vowles szerint egy fontos kitétellel egészíthetik ki a költségsapkára vonatkozó szabályt: engedni kell a beruházásokat az F1-es csapatoknak az egyenlőbb feltételek miatt.

Csődgondokság alá került a W Series. A csődbiztosok jelentéséből kiderül, hogy a W Series alkalmazottjai közül egyetlen maradt munkában mostanra, a többieket elbocsátották vagy felmondtak – most ezt az egyetlen főt is elküldték. Részletekről itt írtunk.

Végezetül beszúrunk egy képet Valtteri Bottasról – a finn ebben a favágószerelésben állított be a montreali paddockba is.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: