DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Verstappen: Szeretném, ha Fernando győzne idén

Alonso megérdemelné az idei futamgyőzelmet, véli az F1-es listavezető – Verstappen arról is beszélt Kanadában, nem tartja lehetségesnek, hogy a Red Bull mindenhol nyerjen.

Érdekes kérdést tettek fel Max Verstappennek a Kanadai Nagydíj médianapján: ha egy versenyt az idei szezon során nem nyerhetne meg – ez eddig csak kétszer történt meg –, melyik ellenfél győzelmének örülne? A holland rávágta a választ:

„Fernando! Kedvelem őt, igazi versenyző és megérdemli. Sohasem adta fel, és kívülről is látszik, mennyire szereti a sportot. Sok évig vezetett olyan autót, ami csak a középmezőnyre volt alkalmas, és talán veszített ebből a szeretetből, de igazi versenyző, egy állat. Ha az a kérdés, hogy mondjak egy versenyzőt, akit szeretnék, ha győzne idén, a válasz Fernando” – mondta Verstappen a Red Bull sajtókonferenciáján.

Verstappen a 22 futam megnyeréséről



A feljebb említett két versenyen szintén Red Bull-győzelem született Sergio Perez révén: ahogy a csapat egyeduralma nem szakad meg – jelenleg hétből hét elsőségnél tartanak – mindig visszatér a kérdés, nyerhet-e az energiaitalos istálló az év összes versenyén.

„Ezt a kérdést már Barcelonában is feltették!” – mondta a lehetőséget firtató újságírónak Verstappen. „Ha a mostani teljesítményt nézzük, akkor igen, de eléggé valószínűtlen, mert egy szezon során mindig balul sülhetnek el egyes dolgok, amik nincsenek irányításunk alatt. Nem tartom lehetségesnek, de ha azt nézzük, milyen gyors most az autó, akkor persze… Csak egyetlen év volt, amikor a McLaren közel került hozzá, ők csak egy versenyt buktak el. De akkor kevesebb verseny is volt, mint idén. Nem tartom lehetségesnek. De nincs is szükség rá.”

Küzdve nyerni vagy dominálni jobb érzés?

„Kicsit mindkettő” – véli Verstappen. „Jó dolog, ha van konkurencia, élveztem a 21-es évet is, de azt is, ahogyan a 22-es alakult. Kezdetben voltak megbízhatósági problémáink és az autó kicsit nehéz volt, de aztán dominánssá vált a végére. Nem is tudom. Természetesen megértem, hogy ha a sportot nézzük összességében, akkor emberek megunják, hogy egy csapat dominál. A Mercedes és Ferrari esetében is láttuk ezt a múltban, akárcsak a Red Bullnál korábban. Remélem, hogy több csapat közelebb fog kerülni, és úgy egy kisebb hiba vagy rossz beállítás esetében ott lesz valaki, aki lecsap a győzelemre.”

A holland mindenesetre cseppet sem unja, hogy állandóan ő a győzelem első számú esélyese: „Engem ez még jobban motivál, hogy tudom, nyertes autóm van. Ha néha vannak olyan hétvégék, amikor az ember tudja, hogy mondjuk az ötödik az elérhető legjobb eredmény, az kevésbé motiváló, mint a tudat, hogy egy hétvégén nyerhetünk” – mondta Verstappen Montrealban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: