DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Marko szerint tényleg megnyerhetik mindet

Történelmi tettre készülnek a Red Bullnál a szezon összes versenyének megnyerésével: a 100. sikerre készülve Marko aláhúzta, ehhez Sergio Perezre is szükség van.

Már a szezon legelején felmerült, többek között George Russell részéről, hogy a Red Bull idén akár az összes versenyt megnyerheti – amire még egyetlen csapat sem volt képes az F1 történetében. A szezon harmadánál járva egyelőre sikerrel járnak, hiszen Verstappen öt, Perez pedig két győzelmet szerzett az eddigi hét futamon – de terv szerint még 15 hátra van (már ha nem  marad el újabb verseny, amire már két példa is volt idén).

Amikor Helmut Markót arról kérdezték, sikerülhet-e végrehajtani ezt a történelmi tettet, a Red Bull főtanácsadója így felelt: „A nyers teljesítményt nézve, igen, képesek vagyunk rá. Nem túlzás azt mondani, hogy minden versenyre esélyesként érkezünk, de ehhez balszerencse nem fér bele. Még 15 futam hátra van, bármi megtörténhet, sőt már a következő héten, Montrealban kihívásokkal szembesülhetünk.”

marko-drivers



Marko emellett úgy tűnik, hogy ismét odaszúrt egyet Sergio Pereznek, ahogy azt mostanában nem először teszi: „Sokkal valószínűbb, hogy meg tudjuk valósítani ezt az álmot, ha mindkét autónkkal képesek vagyunk győzni” – mondta a nemrég 80. születésnapját ünneplő osztrák, aki a minap úgy nyilatkozott, hogy Pereznek többet kellene foglalkoznia a versenyzéssel, és kevesebbet a Verstappen elleni harccal.

A soron következő kanadai hétvégén a Red Bull egy újabb győzelemmel századik F1-es sikerét arathatja, ötödikként léphetik túl ez az álomhatárt a Ferrari, a McLaren, a Williams és a Mercedes után. Az eddigi 99 sikerből Verstappen 40-et, Vettel 38-at, Webber 9-et, Ricciardo 7-et, Perez pedig 5-öt szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: