DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 28. szerda

WSeries

Saját női sorozatot indít az F1

F1 Academy néven új női versenykategóriát hoz létre 2023-ban a Formula-1, amellyel a cél a tehetséges hölgypilóták felkészítése a magasabb szintű szériákban való szereplésre, beleértve az F1-et is.

részletek

Hamilton megszidta az F1-et a W Series miatt

A női sorozat szezonja anyagi okok miatt idő előtt véget ért – Lewis Hamilton szerint a Formula-1 és Liberty Media kötelessége lett volna zsebébe nyúlni és kisegíteni a kísérőbajnokságot.

részletek

Chadwick: Öt éven belül az F1-be akarok jutni

A W Seriesben domináló Jamie Chadwick szeretne öt éven belül eljutni a Formula-1-be, annak ellenére is, hogy Domenicali nem lát rá sok esélyt, hogy ennyi időn belül női pilótája legyen az F1-nek.

részletek

Hamilton: Támogatnunk kell a lányokat

A W Series nevű sorozat nem biztosít megfelelő továbblépési lehetőséget a női versenyzők számára Lewis Hamilton szerint. A brit pilóta szerint többet kell tenniük a sorozatban szereplő tehetségekért.

részletek

Program: Ne maradj le semmiről az USA Nagydíjon!

Austinba látogat a Formula-1-es mezőny a szezonzárásra készülő W Seriesszel karöltve, de lesz még MotoGP és Extreme-E is Olaszországban – mutatjuk az időtervet a tv-közvetítésekkel együtt.

részletek

Más csatornán a Magyar Nagydíj: ne maradj le!

Jön az év számunkra legfontosabb F1-es futama, a hungaroringi Magyar Nagydíj – amelyet viszont a televízióban nem a megszokott helyen követhetünk élőben. Mutatjuk a hétvége programját.

részletek

Történelmet írt a homoszexuális pilótanő

A női széria, a W Series múlt hétvégi szezonnyitóját nemcsak az tette különlegessé, hogy a kategória a Formula-1 kísérősorozataként debütált. A pódiumon most először állt az LMBTQ közösség egy tagja.

részletek

Vetkőznie kellett volna a szerződésért a finn versenyzőnőnek

Aggasztó történetet mesélt el tíz év távlatából a finn versenyzőhölgy, Emma Kimilainen, akinek elfogadhatatlan feltételek mellett ajánlottak szerződést az IndyLightsban, kihasználva női mivoltát.

részletek

A W Series bajnoka szerint még az e-sportban is kevés a nő

Jamie Chadwick azon ritka fehér holló, aki nőként próbál érvényesülni az autósport férfiak uralta világában. Az angol hölgyet az zavarja, hogy nem csak a való élet, hanem még a virtuális világ autósportjában is alig képviseltetik nők magukat.

részletek

Keszthelyi Vivien lett az év női autóversenyzője

A szakma jeles képviselői Keszthelyi Vivient választották meg az év női autóversenyzőjének az Autósport és Formula Magazin szavazásán. A 19 éves pilóta az elismerést többek közt annak köszönheti, hogy az első Forma-3-as szezonjában két kontinensen versenyezve több rekordot is megdöntött.

részletek

39 évesen Katherine Legge is benevezett a W Seriesbe

Már ha hölgy esetében lehet ilyet mondani, egy igazi „veterán” is jelezte részvételi szándékát a női Formula-3-as sorozatban – Legge szerteágazó autósportos tapasztalatával ez akár visszalépésként is értelmezhető számára. Itt az összes új nevező.

részletek

A női Verstappen-Hamiltont keresi Coulthard

Nem elég, ha a következő női versenyző elég jó a Formula-1-be: arra a tehetségre van szükség, aki képes legyőzni a sport jelenlegi legjobbjait, mondta a W Seriesben fontos szerepet vállaló David Coulthard.

részletek