DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton megszidta az F1-et a W Series miatt

A női sorozat szezonja anyagi okok miatt idő előtt véget ért – Lewis Hamilton szerint a Formula-1 és Liberty Media kötelessége lett volna zsebébe nyúlni és kisegíteni a kísérőbajnokságot.

A nők számára létrehozott W Series harmadik szezonja teljes egészében a Formula-1-et kísérte: a bajnokság hat különböző nagydíj helyszínén versenyzett Szingapúrral bezárólag, a folytatásban pedig Austin és Mexikóváros is állomás lett volna, de tőkehiány miatt törölni kellett az utolsó két hétvégét – az Autosport szaklap szerint a W Series 7,5 millió font adósságot halmozott fel.

Lewis Hamilton – aki köztudottan támogatja az alulreprezentált csoportok érvényesülését az autósportban, így a nők boldogulását is a versenyzés világában – úgy véli, a Formula-1 tulajdonosainak kötelessége lett volna a zsebükbe nyúlni és kisegíteni a női szériát:

„Száz százalékban az ő dolguk lett volna, különösen a W Series esetében. Nincs elég hangsúly a nők helyzetén a sportban, tekintve a Formula-1 egészét. Nem nyomatékosítják eléggé azt a nagyszerű munkát, melyet ott végeznek. Nem kapnak elég reprezentációt az autósport iparában, és igazán kitaposott út sincs a fiatal, csodálatos versenyzőlányok számára, hogy eljussanak a Formula-1-be” – mondta Hamilton az USA Nagydíj Formula.hu részvételével zajló csütörtöki sajtótájékoztatóján.



„Még olyan emberek is vannak, akik azt mondják, sosem lesz női F1-es versenyző. Ezt a narratívát nem helyes hangoztatni. Többet kellene tennünk értük. A Formula-1-nek és a Libertynek nagyon jól megy mostanában, nem került volna nekik sokba, hogy kisegítsék őket. Többet kell tennünk, hogy bátorítsuk a fiatal nőket” – fogalmazta meg a hétszeres világbajnok.

„A Mercedesnél például azon dolgozom, hogy megpróbáljunk 8000 fiatal lányt a sportba juttatni. Minden csapatnak ez lenne a feladata” – tette hozzá Hamilton, a Mercedes diverzitást és befogadást célzó Accelerate 25 programjára utalva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: