DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Chadwick: Öt éven belül az F1-be akarok jutni

A W Seriesben domináló Jamie Chadwick szeretne öt éven belül eljutni a Formula-1-be, annak ellenére is, hogy Domenicali nem lát rá sok esélyt, hogy ennyi időn belül női pilótája legyen az F1-nek.

A 24 esztendős brit versenyzőhölgy domináns teljesítményt nyújt a W Seriesben, ugyanis a csak nők számára kitalált sorozat harmadik kiírását is alighanem ő fogja megnyerni – az első kettőhöz hasonlóan –, erre Szingapúrban minden esélye meglesz.

Szerdán, az Andretti Autosport jóvoltából egy Indy Lights-autóttesztelhtett a floridai Sebringen, Chadwick pedig nem zárkózik el a tengerentúli lehetőségtől sem annak érdekében, hogy később bekerülhessen a száguldó cirkuszba.



„Egyértelmű célom, hogy öt éven belül bekerüljek” – mondta egy sajtótájékoztatón a versenyző. „Sok mindent el kell érnem ez idő alatt, de azt szeretném, hogy végigjárjam a ranglétrát, a kisebb sorozatokban sikeres legyek, majd eljussak a Formula-1-ig.”

Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali ugyan elmondta, hogy szerinte lehetetlen, hogy ilyen rövid időn belül eljusson egy női pilóta az F1-be, de a Williams fejlesztési pilótájának ez sem szegi kedvét: „Tudom, hogy ha ezekben a szériákban sikeres leszek, akkor elérem az F1-et.”

Az utolsó hölgy versenyző a Formula-1-ben Lella Lombardi volt, aki még 1976-ban állt rajthoz, azóta várat magára a következő női pilóta a száguldó cirkuszban. „Jelenleg ez a célom, teljesíteni akarok és támaszkodom azokra az emberekre, akik hisznek a céljaimban és a képességeimben. Nem tartom lehetetlennek ezt a dolgot, hiszen olyan csapat biztosított most is nekem lehetőséget, mint az Andretti.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: