DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mostanában nem lesz női F1-es pilóta

Stefano Domenicali szerint nem egyenlőek az esélyek, de dolgoznak azon, hogy megváltoztassák a rendszert, viszont ennek gyümölcse nem néhány éven belül fog beérni.

„Ha reálisan beszélünk, akkor hacsak nem történik valami meteoritszerű, akkor nem látok egy lányt sem, aki a következő öt évben megérkezne a Formula-1-be. Ez nagyon valószínűtlen” – mondta szerdán egy sok témát érintő sajtóbeszélgetésen Stefano Domenicali. A Formula-1 vezérigazgatója szerint a sportág igyekszik előtérbe helyezni a csak nőknek szóló W Seriest, egyes F1-es versenyhétvégéken ez az egyik betétsorozat is, de jelenleg nem látja maga előtt, hogy a következő időszakban egy hölgy F1-es üléshez juthatna.

-00122014_267



„Úgy hisszük, hogy ahhoz, hogy a lányoknak ugyanolyan esélyük legyen erre, mint a fiúknak, ugyanannyi idősen kell elkezdeniük küzdeni a pályán, mint nekik. Dolgozunk azon, hogy javítani tudjunk a rendszeresen és hamarosan tetteket is láthatunk majd” – tette hozzá Domanicali.

Az utolsó női F1-es pilóta Lella Lombardi volt, de ő is 1976-ban kapott lehetőséget utoljára, azóta csak néhány olyen hölgy tűnt fel, akivel kapcsolatban egyáltalán haloványan felmerült, hogy ő lehet a következő. A Formula-2-ben mindenesetre éppen most lesz ismét női pilóta: friss hír, hogy Tatiana Calderon lehetőséget kap a sorozatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: