Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 1. péntek

Nők

Kilencszer állt nő az F1 dobogóján

A 2020-as szezonban eddig minden futamon mérnöknő vette át a győztes konstruktőrnek járó trófeát. Az elmúlt évekig kuriózumnak számított, most már rendszeresen előfordul, hogy a legjobb csapat egy női tagját delegálja a dobogóra.

részletek

Első transzneműként indulna Le Mans-ban Charlie Martin

Férfiként született, de már nőként éli életét Charlie Martin, akinek következő nagy célja, hogy az autósportban is letegye a névjegyét, és ő legyen az első olyan versenyző, aki nemváltás után vesz részt a Le Mans-i 24 órás.

részletek

Chadwick leiskolázta a női mezőnyt az esős időmérőn

Vizes pályán zajlott a W Series első kvalifikációja, ami piros zászló miatt a vártnál korábban véget is ért. A brit Jamie Chadwick folytatta remeklését, közel két másodperc előnnyel szerezte meg a pole-t.

részletek

Indul a női bajnokság, ismerd meg az összes versenyzőt!

Hockenheimben megkezdte nyitószezonját a világ első női formulaautós sorozata, a W Series. Tartalékpilótaként Keszthelyi Vivien is részt vehetett az első szabadedzésen, de a futamon már nem lesz ott.

részletek

Marko: Az F1 túl nagy kihívás a nők számára

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint a Formula-1 fizikailag túlságosan megterhelő a nők számára, akikben nem is lenne meg a gyilkos ösztön a kellő pillanatokban.

részletek

Bebizonyították: A női versenyzők nem fáradnak gyorsabban, mint a férfiak

Egy amerikai tanulmány ledöntött egy tévhitet a férfi és a női autóversenyzők közötti fizikális különbségeket illetően. Eredményeik szerint a hölgyek még a legnehezebb napjaikon is ugyanolyan strapabíróak, mint az erősebb nem képviselői.

részletek

Jorda elmagyarázza, miért maradt ki a W Seriesből

Amikor a napokban a női formulaautós sorozat szervezői 28 fősre szűkítették a jelentkezők listáját, mindenkinek az elsők között szúrt szemet, hogy Carmen Jorda nincs a továbbjutók közt. De a helyzet nem ilyen egyszerű.

részletek

Puzsér: A Mercedes női versenyzőkkel is nyerne

Az elmúlt hónapokban látott új kezdeményezések hatására ismét forró téma lett az autósportban a női pilóták helyzete. De ki gondolta volna, hogy annyira, hogy arról még az ismert publicista, Puzsér Róbert is megosztja véleményét.

részletek

Egyszerre hét női pilóta tesztel a Formula-E-ben

Egy egészen különleges kezdeményezésnek köszönhetően legalább hét női versenyző részvételével fog zajlani a Formula-E első szezonközi tesztje, egy nappal azután, hogy Szaúd-Arábiában elindul az ötödik évad.

részletek

2019-ben női formulaautós széria indul

Az új sorozat neve W Series lesz, a versenyek Európában zajlanak majd, a bekerülésért pedig nem kell fizetni. Olyan nevek álltak a projekt mögé, mint David Coulthard és Adrian Newey.

részletek

Nők VS. Férfiak: Ki figyel jobban a gumira?

Míg az utakon óvatosabb hölgyek elsősorban az abroncsnyomással kapcsolatos problémák, valamint a padkák és kátyúk okozta sérülések miatt, addig a sportosabban vezető férfiak jellemzően a vezetési stílusukból adódó abroncssérülések miatt térnek be a gumiszervizekbe – derült ki a Bridgestone gumiszervizek vezetői körében végzett elemzéséből. A gyorsabb tempó miatt a férfi autósok általában hamarabb kénytelenek új abroncsot venni, mint az autójukat és a gumikat is jobban kímélő nők. Egy dolog azonban mindkét nemre jellemző: csere esetén egyre fontosabb szempont a gumiabroncs minősége és megbízhatósága.

részletek

Tények és sztereotípiák: Férfi vagy nő ül a volán mögött?

A kelet-közép-európai régió sofőrjei az utolsó hullámban csatlakoztak ahhoz a kutatáshoz, amely 12 országban az életmód és a hangulatváltozás vezetésre gyakorolt hatását vizsgálta.

részletek