DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Szexista megjegyzés került elő az FIA-elnöktől

Újabb kisebb botrány alakult ki Mohammed ben Sulayem körül, aki állítólag a nőkre tett degradáló megjegyzést húsz éve. Az FIA is reagált.

Szexista megjegyzés került elő Mohammed ben Sulayem korábbi, mostanra már archivált weboldaláról, amelyet a The Times szúrt ki. A versenyzői karrierje során honlap egyik rovatában a mostani FIA-elnök olyan dolgokról írt, amiket szeret és amiket nem szeret – itt jelent meg az a megjegyzés, hogy „nem szeretem azokat a nőket, akik okosabbnak hiszik magukat a férfiaknál, amiben nincs igazuk”.

fia-ben-sulayem-2023_1



A nyilvánosságra került mondat kapcsán kisebb botrány alakult ki, emiatt a Nemzetközi Automobil Szövetség is kénytelen volt rövid közleményben reagálni a dologra, utalva az FIA és Ben Sulayem női egyenjogúságért tett lépéseire:

„Az archivált weboldalról, 2001-ből származó megjegyzések nem tükrözik az FIA elnökének nézeteit. Komoly szerepe van a nők segítéséért és a sportban való egyenlőségért tett intézkedésekben. Központi eleme volt ez a programjának, s ezt az FIA alelnökeként tett cselekedetei is bizonyítják” – idézi az FIA álláspontját a RacingNews365.com szakoldal.

 

Zajlik az élet az FIA elnöke körül

Aligha hiányzott az újabb botrány Ben Sulayemnek, aki így is folyamatosan célkeresztben van az elmúlt hetekben. Előbb az Andretti Cadillac projektje és az új F1-es csapatok kapcsán került szembe a sportág vezetésével, amely aztán később amiatt tette helyre levélben az FIA elnökét, mert érzésük szerint átlépett egy határt, amikor a száguldó cirkusz esetleges felvásárlása kapcsán tett közzé Twitter-bejegyzést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: