DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F2/F3

Jorda elmagyarázza, miért maradt ki a W Seriesből

Amikor a napokban a női formulaautós sorozat szervezői 28 fősre szűkítették a jelentkezők listáját, mindenkinek az elsők között szúrt szemet, hogy Carmen Jorda nincs a továbbjutók közt. De a helyzet nem ilyen egyszerű.

A versenyzőhölgyek rátermettségét számos különféle szempontból felmérő háromnapos teszt után az 54 résztvevőből 28 főt nevezett meg a David Coulthard és Alexander Wurz nevével fémjelzett zsűri, akik ezt követően a szezonban használandó versenyautóban mutatják majd meg képességeiket, hogy végül az ottani eredmények alapján kialakuljon a W Series első évadjának 18 fős mezőnye.

Ott van az első forduló továbbjutói között például az egyetlen magyar jelentkező, Keszthelyi Vivien is, a világsajtó figyelmét pedig leginkább az keltette fel, hogy a spanyol Carmen Jorda, aki a múltban többször is hangot adott azon véleményének, hogy a nőket más sportokhoz hasonlóan külön kellene versenyeztetni, hiányzott a 28-as listáról. Jordát sok versenyzőtársa kritizálta korábbi kijelentése miatt, a következő fordulóról való lemaradása pedig okot adott a vele kapcsolatos élcelődésekre is a közösségi médiában.

DyK9adQX0AABkQG



Valójában viszont nem az történt, hogy Jorda elmaradt a legjobbaktól a W Series összetett erőfelmérőjén, hiszen a spanyol hölgy nem is vett részt az eseményen, amire először abból következtethettünk, hogy a válogató napjai során saját közösségi oldalain közzétett fotók tanúsága szerint máshol tartózkodott.

Most, próbálva megállítani a valótlan hírek terjedését, Jorda egy pár mondatos magyarázatot tett közzé Twitteren, rámutatva, hogy szponzorációs okokból állt el a részvételtől.

„Szeretném bejelenteni, hogy nem leszek tagja a W Series első, 2019-es szezonjának” – kezdte közleményét azzal a ténnyel, amit mostanra már mindenki kimatekozhatott. „Megtiszteltetés volt számomra, hogy segíthettem a női bajnokság hirdetését az elmúlt hónapokban, de sajnos nem tudtunk olyan megállapodásra jutni, ami kielégítette volna a szponzoraim igényeit.”

„A legjobbakat kívánom a W Seriesnek és az összes versenyzőjének. A motorsport a szenvedélyem és az életem. Hamarosan közzéteszem, hogy mit fogok csinálni a 2019-es szezon során.”

Nem tudhatjuk, mi lehet a háttérben, mindenesetre elég furcsa, hogy egy olyan teljesítményfelmérőtől, ami a résztvevők számára semmilyen anyagi vonzattal vagy elköteleződéssel nem jár, valaki szponzori okokból maradjon távol.

Carmen Jorda legutóbb a 2016-os szezonban versenyzett, amikor a Renault Sport Trohpy-ban indult, formulaautós szériának pedig 2014-ben, a GP3-ban volt utoljára tagja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: